Nogomet

Vaha: "Na tri kolosijeka u punoj snazi"

Borna Rupnik • utorak, 26.10.2010.
Vaha: "Na tri kolosijeka u punoj snazi"
Foto: Kristijan Komarica

Vahid Halilhodžić dotaknuo se prije Dinamovog gostovanja u Karlovcu raznih tema, od same utakmice do nepostojeće transfer-liste te učenja jezika...

Nogometaši Dinama nakon još jedne pobjede protiv Šibenika u srijedu gostuju u Karlovcu u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, a Vahid Halilhodžić marljivo priprema i taj susret.

Sastav

"Uočio sam umor u momčadi - neki igrači igraju stalno, a neki su imali i reprezentativne obveze. Ne stignem s njima na treninzima raditi sve što želim jer se uvelike moramo posvetiti rekuperaciji, ali već imam neke ideje oko postave za Karlovac. Konačnu ću odluku donijeti kroz razgovore s igračima".

Vezane vijesti

"Jedno je igrati prvenstvo u Zagrebu kada znamo da će se svi doći braniti s desetoricom igrača. Karlovac ima najveći motiv, igra protiv Dinama pred svojim navijačima i to u nepredvidljivom Kupu, a znam da su dobri u protunapadima, motorički snažni te imaju dobre udarce iz daljine, što je jedna stvar koja možda u ovom trenutku nedostaje Dinamu", objasnio je svoje viđenje protivnika.

No, potrudit će se da ne bude neugodnih trenutaka za simpatizere plave boje: "Naš je cilj proći dalje premda će Karlovac svim silama tražiti podvig. Osim toga, vidio sam na snimkama da će nas čekati težak teren poslije kiše, ali očekujem borbenost i zalaganje svojih igrača pa da naša kvaliteta donese prolaz. Poslije toga bi nas čekali dvoboji na dvije utakmice, a želimo ove godine uzeti i Kup pa tražim punu ozbiljnost".

To je potvrdio i najavom da igrače u utorak navečer vodi u karantenu, a prokomentirao je fizičko i psihičko stanje u ekipi: "Nije lako upravljati igračkim kadrom o ovako visokom ritmu utakmica. Dinamo uvijek ide na pobjedu i lako dođe do umora i opterećenja. Zato svi moraju biti spremni, a posebnu pažnju na treninzima pridajem igračima koji ne igraju često, da ne budu razočarani jer inače neće pružiti ono što trebaju na terenu. A jako sam zadovoljan njihovim pristupom, oni i poslije treninga ostaju vježbati. Moramo na sva tri kolosijeka biti u punoj snazi".

Jezik

Dinamovi će igrači ubuduće biti ugovorom obvezni naučiti hrvatski jezik, odlučilo je vodstvo kluba, a Halilhodžić se osvrnuo na razne komentare domaćih medija na temu "izgubljeni u prijevodu", u kojima glavnu ulogu igra Pedro Morales.

"Ne treba raditi velike priče iz toga, iako svaki strani igrač treba napraviti određeni napor kako bi se uklopio u novu sredinu. Trebalo bi što prije naučiti jezik, mora se o tome voditi računa - društvo se mijenja, svaka je momčad danas skup brojnih nacionalnosti - ali nipošto ne mislim da smo zato promašili jedanaesterac protiv Club Bruggea".

"Ni ja po svom dolasku u Nantes nisam odmah naučio francuski, nisam bio zainteresiran i nisam mislio da mi treba. Poslije sam shvatio da je to bila greška pa sam se pokušao integrirati. A Nantes je tada bio najbolji klub u jednoj konzervativnoj sredini i trebalo je mnogo truda da me igrači prihvate u svoju postojeću skupinu. Naravno, veliki klubovi danas imaju prevoditelje i učitelje, ali sve se to plaća i nije usporedivo sa situacijom u kojoj se nalazi Dinamo."

"Imam ja i neka iskustva iz Francuske, tamo već u šesnaestini finala ispadne polovica prvoligaša", dodao je popularni Vaha.

Osvrnuo se i na napise nekih novinara koji su već "kreirali" Dinamovu transfer-listu za siječanj i jasno izrazio svoje nezadovoljstvo te odlučno demantirao: "Nitko sada nije višak, svi su pod ugovorom. O transfer-listi nema ni govora - a što će biti u prosincu ili sljedećeg ljeta, ne znam".

"Svoje mišljenje imam, upoznajem ekipu, imam sve više saznanja i znat ću reći što treba, kada treba. Isto tako, svaki trener mora znati pogledati što ima 'u džepu', a ni veliki europski klubovi ne mogu u krizi kupovati kako god žele. Svi žele igrače što bolje igrače za što manje novca, a u potragu za pojačanjima uz Dinamo može krenuti još tisuću klubova", nastavio je.

"Naravno da ću sada morati razgovarati s tim igračima i objasniti im da nema transfer-liste, a smatram da je nepotrebno što se uopće moram sada objašnjavati za nešto što niti ne postoji. Ne znam zašto se takve stvari izmišljaju kada sam odmah po dolasku rekao da se kod mene radi transparentno. Snažna kritika svakako utječe na te igrače, ali reći ću im i prije Karlovca: ako budu dobri za Dinamo, ostat će, ako ne, tražit ćemo nova rješenja. Ja govorim s vrlo malo demagogije i diplomacije te time želim pokazati koliko poštujem novinare, pa neka i oni pokažu malo poštovanja prema meni", zaključio je Vahid Halilhodžić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 23:46
    snoopy potpisujem, sportnet je stvarno jedini portal koji pise realno i objektivno o svima pa tako i o dinamu i hajduku, i dosad nisam primjetio niti jedan "zuti" clanak. bravo ljudi samo tako dalje
    Obrisan korisnik
  • snoopy26.10.2010. u 16:43
    kvazi sportski portali, kvazi novinari...ne znaju sasatvit normalan članak, interviju, kolumnu pa moraju tako nešto izmišljat, nisu ni svjesni koliko su jadni, novinarstvo je spalo na tako niske grane, i sreća, velika sreća je što postoji sportnet jer inače ne znam gdje bi pročitao nešto normalno i... [više na forumu]
    snoopy
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 16:35
    vaha-pravi pofesionalac, svaka čast...da ih ima više u dinamu takvih, di bi nam kraj bio...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 15:17
    Šteta kaj mali Sylvestr ne može igrati u Europi...dobar je...trenutno puno bolji od Moralesa...što se Moralesa tiče od pobjede protiv Heartsa u Zagrebu nije odigrao veliku utakmicu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2010. u 15:09
    dasović je pdmukla guja,svatko tko malo prati njegove članke zna da se on u svakom članku gdje je to moguće omalovažava nogometnu reprezentaciju i slavena bilića i naravno dinamo i trudi se da izmisli neke afere.Čovjek ima nekih osobnih problema sa bilićem i dinamom i mislim da takav šljam ne može... [više na forumu]
    Obrisan korisnik