Hrvatski kup, Osmina finala, 27.10.2010, 17:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 3.000
Suci: Damir Batinić (Osijek), Petrović (Valpovo), Conjar (Osijek)
Hajduk
Hajduk
0:1(0:0, 0:0) Istra 1961
Emir Hadžić 105'
Istra 1961

Istra izbacila Hajduk iz kupa!

Bernard Jurišić • srijeda, 27.10.2010.
Istra izbacila Hajduk iz kupa!
Foto: Duje Bonačić

Dvaput su se izvukli, treći put nije uspjeli. Hajduk je kažnjen za još jednu užasnu partiju na Poljudu, Istra 1961 je pogotkom Hadžića u 105. minuti prošla u četvrtfinale kupa, a Hajduk izbacila iz natjecanja u kojemu je branitelj naslova pobjednika...

Nakon "kriznog sastanka" kojeg je predsjednik Svaguša održao s nekoliko važnih igrača, očekivalo se da Hajdukova momčad danas protiv Istre pokaže barem nekakav izedbeni napredak u odnosu na ono čime su naviječ mučili protiv Varaždina, Slavena i Cibalije. No, 3.000 nazočnih ni ovog puta nije otišlo s Poljuda oduševljeno onim što su vidjeli.

Istra je već u 3. minuti najavila tešku novu tešku utakmicu za "bile". Žuržinov je dobio duboku loptu i izašao oči u oči s Radoševićem, provukao loptu pred njega, no na putu do mreže stigao ju je Oremu i spriječio iznenađujuće gostujuće vodstvo.

Ibrina stotka

Prije početka susreta Hajdukov direktor Josip Grbić darivao je Hajdukovu "desetku" Senijada Ibričića dresom s otisnutim brojem 100. Najbolji Hajdukov igrač u prošle dvije sezone skupio je 100 službenih nastupa u bijelom dresu i za to je nagrađen pljeskom s tribina.

Hajduk je uzvratio tek pokušajem Vukušića u 8. minuti i s dva slobodna udarca Ibričića i Tomasova, no Istra je zatvorila prvo poluvrijeme kako ga je i počela - promašajem lijepe prigode. Opet je Žuržinov bio u centru pozornosti, glavom je dočekao dubok ubačaj unutar kaznenog prostora, no Radošević je dobro reagirao i spasio svojim lošim suigračima barem izjednačen odlazak na odmor.

I u drugom dijelu nastavila se muka Hajdukovih igrača i navijača, a osim pokušaja Vukušića u 48. minuti opet dugo ništa konkretno nismo vidjeli od "bilih". Štoviše, Alimi je u dva navrata, u 52. i 56. minuti, pobjegao po desnom krilu i opasno pucao, no Radošević je održao Hajduk u utakmici.

Do isteka 90. minute IStra se potpuno povukla i bez većih napora čuvala nulu, a Hajduk je kreirao tek dvije prigode za opasan udarac Marinu Ljubičiću, no loše je reagirao Hajdukov veznjak u obje situacije. Utakmica je otišla u produžetke, na razočaranje svih koji su se smrzavali na tribinama tijekom 90 minuta.

Istra je zaprijetila iu trećoj minuti prvog produžetka, kad je Alimi bio na pet metara sam i pogodio jednog Hajdukovog igrača u bloku. Hajduk je i dalje bio nikakav, pa je pogodak Istre u 105. minuti malo koga iznenadio. Marin Ljubičić je izgubio loptu ispred svog kaznenog prostora, Alimi je ušao, pravovremeno pronašao Hadžića u sredini, kojemu nije bilo teško pogoditi za vodstvo Puležana.

Mogli su u 109. zapečatiti pobjedu gosti kad je Anđelković izašao oči u oči s Radoševićem, no Hajdukov je vratar kupio svojim suigračima još malo nade. Nije pomoglo, ništa do kraja "bili" nisu napravili i posve zasluženo su izbačeni iz natjecanja u kojemu su branili trofej.

Hajduk je tako u tjedna dana doživio tri poraza (Zenit, Cibalia, Istra 1961) u tri različita natjecanja i kompromitirao puno dobroga što je u dosadašnjem dijelu sezone napravio.

Hrvatski kup

osmina finala

Pomorac0:1Zagreb
Varaždin1:0HAŠK
Rijeka3:1Međimurje
Karlovac 19190:2Dinamo
Hajduk0:1 *Istra 1961
Inter-Zaprešić0:3Cibalia
Osijek2:1Šibenik
Slaven Belupo2:0Suhopolje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj28.10.2010. u 10:16
    hate to say I told you so.. ispast iz kupa još nekak al od istre koja je u očajnoj formi. lol. ak vas ovo nije spustilo na zemlju ništa neće. hajduk je loš, špaco si je umislio da je bolji od mourinha..
    Mihalj
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 00:20
    Koliko se ja sjećam te godine kada smo ispali 3:2 u Dugom Selu mi smo Hajduku pobjegli na 27 bodova razlike.... pa se ti rugaj.. A kada si već krenuo tim putem, spomeni i Hajduk u četvrtfinalu Lige Prvaka, nabij nam to na nos, sigurno će nas zabolit ona stvar za vaše kukanje i život u prošlosti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 23:38
    Sramota...ne gubit protiv istre nego vec ovako igrat...jadni smo:-( Kako moze uprava znat da nam triba pojacanje kad niko ne zna sve sta vec imamo sad???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 22:37
    Možeš i tako gledat na kup al moraš znat da je hajduku to bila jedina šansa za trofej ove godine.
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000727.10.2010. u 22:32
    nekužim
    The_Killer_0007