Hrvatski kup, Osmina finala, 27.10.2010, 17:00 h, Stadion Branko Čavlović - Čavlek, gledatelja: 1.500
Suci: Andrej Burilo (Osijek), Miro Grgić (Osijek), Zdenko Mergeduš (Nova Gradiška)
Karlovac 1919
Karlovac 1919
0:2(0:2) Dinamo
Fatos Beqiraj 5'
Leandro Damián Cufré 33'
Dinamo

Dinamo preko Karlovca do četvrtfinala

Vedran Attias • srijeda, 27.10.2010.
Dinamo preko Karlovca do četvrtfinala
Foto: FaH

Zagrebački Dinamo je preko Karlovca došao do četvrtfinala hrvatskog Kupa. Modri su rutinski riješili posao u Karlovcu i već nakon nešto više od pola sata golovima Beqiraja i Cufrea osigurali prolaz u sljedeći krug...

Karlovac 1919
Karlovac 1919
Dinamo
1
Hrvoje Sunara
3
Borislav Pilipović
(do 46')
5
Edin Husić
6
Goran Paracki
8
Matija Štefančić
(do 46')
9
Enes Novinić
11
Ivan Lajtman
(do 78')
15
Željko Kovačević
16
Andrea Ottochian
19
Marijan Budimir
28
Jurica Karabatić
Pričuvni igrači
11
Mario Tičinović
46'
10
Josip Jerneić
46'
18
Ante Batarelo
78'
Trener
Igor Pamić
17
(do 84')
21
(do 75')
77
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Vahid Halilhodžić

Dinamo je pred oko 2.000 gledatelja u Karlovcu izbacio iz Kupa istoimenog domaćina i plasirao se u četvrtfinale natjecanja. Obje momčadi igrale su u nešto izmijenjenim sastavima, no kada se sve to uzme u obzir, Dinamo je i dalje kvalitetniji od Karlovca i aktualni prvaci su to i pokazali te golovima Beqiraja i Cufrea prošli neokrznuti kroz Karlovac.

Kako to priliči utakmicama Kupa, Igor Pamić i Vahid Halilhodžić nisu na travnjak stadiona kraj Korane poslali svoje najjače adute. Dok je trener gostiju na klupi za pričuve ostavio i tako napokon malo odmorio Sammira i Badelja, Paminho je priliku od prve minute pružio Budimiru kojem su to bile prve službene minute za Karlovac.

Čim je utakmica krenula, gosti iz Zagreba su se dominantno postavili na terenu i u početnih pet minuta pogodili gredu i poveli. Prvo su nakon samo četiri minute igre Morales i Beqiraj stvorili priliku za udarac Tomečaku koji je dobro opalio s nešto više od desetak metara, no njegov udarac završio je u gredi. Kada su domaćini pomislili kako su se izvukli ranog pogotka - 0:1 za Dinamo. Kapetan Bišćan dugom je loptom tražio Beqiraja, domaći vratar Sunara otišao u prazno, a Beqiraju nije bilo teško zabiti za vodstvo Dinama.

Naravno, rani pogodak uvelike je usmjerio utakmicu jer je Dinamu puno lakše igrati nakon što je rezultat usmjeren u njihovu korist dok Karlovac put prema uspjehu protiv Dinama nije temeljio na tome da zapravo napadaju goste iz Zagreba. Ipak, ne može se reći kako domaći nisu imali prilike, ali niti Paracki i Novinić u četrnaestoj niti Ottochian i Štefančić dvije minute kasnije nisu na muke stavili Kelavu. Neugodno je zato mladom vrataru Dinama bilo gledati udarac Parackog glavom u 21. minuti, no i taj je pokušao otišao pored gola. Nakon nekoliko (polu)prilika Karlovca, javio se ponovno Dinamo i to - zicerom.

Igrala se 25. minuta utakmice kada je crnogorski napadač drugim golom mogao praktički sve riješiti, no nakon odličnog prodora i posluživanja od strane Tomečaka, Beqiraj je izbio sam pred Sunaru, ali i pucao preko gola. Dinamo je nakon te prilike dodatno stisnuo domaće, a nakon pokušaja Calella i Sylvestra došao i do povećanja vodstva. Morales je izveo korner, obrana domaćih zaboravila na Cufrea koji vješto koristi poklon i u 33. minuti na semaforu je pisalo 0:2.

Kratko nakon drugog primljenog pogotka, Karlovac je imao sjajnu priliku vratiti se u susret, ali je Štefančić u sjajnoj situaciji loše reagirao i poslao loptu tek u vanjski dio mreže. Imali su gosti iz Zagreba još poneku priliku do isteka prvih 45 minuta, no rezultat se nije više mijenjao i sudac Burilo je poslao igrače u svlačionicu iz koje su na početku nastavka spremni za igru kod domaćina izašli Tičinović i Jerneić.

Prema uvodnih desetak minuta nastavka gledatelji su pomislili kako je pred njima itekako bogatih 45 minuta, no - ništa od toga. U samo par minuta s jedne strane je pokušao Novinić, a s druge Sylvestr da bi potom domaćini tražili kazneni udarac nakon što je kapetan Dinama, prema mišljenju domaćih, igrao rukom u šesnaestercu, no Burilo je samo odmahnuo rukom. Ritam utakmice je tada očekivano pao, a Dinamo je lako držao stečenu prednost i zapravo čekao kraj utakmice.

U posljednjih pola sata utakmice gledatelji su dlanovi zagrijavali tek pljeskom za igrače kod izmjena jer osim lijepog poteza Sylvestra iz 73. minute koji je pak završio loše za Slovaka, od nogometa nisu vidjeli gotovo ništa. Dok su s jedne strane igrači Dinama bili zadovoljni sigurnim vodstvom i nisu imali potrebu otvarati se i tražiti novi te tako možda primiti pogodak, domaći igrači jednostavno nisu imali kvalitete ozbiljnije napasti i učiniti ovu utakmicu rezultatski neizvjesnom.

Ipak, nakon dvadesetak minuta "ničega", Karlovac je neočekivano došao do prilike, no kada je osam minuta prije kraja Novinić iz obećavajuće situacije vrlo loše pucao - bilo je jasno tko će ići u sljedeći krug natjecanja.

Dinamo je tako novom pobjedom nastavio niz koji u domaćim natjecanjima drži Vahid Halilhodžić i pun samopouzdanja ide prema Zaprešiću i nastavku sezone dok Karlovcu ovaj, ipak, očekivani poraz neće posebno poremetiti planove uoči bitn(ij)e utakmice u Puli koja ih čeka ovoga vikenda.

Hrvatski kup

osmina finala

Pomorac0:1Zagreb
Varaždin1:0HAŠK
Rijeka3:1Međimurje
Karlovac 19190:2Dinamo
Hajduk0:1 *Istra 1961
Inter-Zaprešić0:3Cibalia
Osijek2:1Šibenik
Slaven Belupo2:0Suhopolje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj28.10.2010. u 10:20
    i lijepo vam je yurraz rekao dinamo je uvijek davao reprezentativce i davat će i dalje.
    Mihalj
  • Mihalj28.10.2010. u 10:14
    majko mila ovi neki su i Bogu dosadili s pričama o legionarima, strancima itd. kojeg je vraga vas uopće briga kolko dinamo ima stranaca osobito navijače hajduka. brinite se o tome da ste ispali od je.ene istre
    Mihalj
  • bubici28.10.2010. u 00:01
    http://www.hrt.hr/index.php?id=37&tx_ttnews[tt_news]=92003&tx_ttnews[backPid]=34&cHash=424f4955fd ovako stavi, da ljudi samo kliknu Hvala!
    bubici
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 23:47
    ALO NJONJO, hajdukovac pa te boli a??? Šuti i trpi :-)
    Obrisan korisnik
  • Yurraz27.10.2010. u 23:44
    Tomecak, Vrsaljko, Badelj, Barbaric, Kelava, Kramaric... Koji klub u EL ima toliko mladih iz svoje skole u ekipi? Dodaj Ademija, Rukavinu, Biscana, Loncarica, Mesarica... Pa ti pricaj o legionarima. A na kraju krajeva i da su svi stranci, objasni mi problem? To nitko na svijetu ne prigovara osim... [više na forumu]
    Yurraz