Automoto

Lorenzu leži i Estoril

Lovro Štrbinić • petak, 29.10.2010.
Lorenzu leži i Estoril

Od današnja dva planirana slobodna treninga na kraju je samo jedan održan u cijelosti. Naime, prvi trening je obilježila velika kiša koja je većinu vozača spriječila u izlasku na stazu, dok je na drugom treningu dominirao novi svjetski prvak Jorge Lorenzo.

Prvi današnji trening na trkalištu u Estorilu vozači su zbog pravog potopa uglavnom promatrali iz boksa, dok se tek nekolicina njih odlučila izaći na stazu. Ti hrabri vozači bili su Carlos Checa, Aleix Espargaro, Hector Barbera i Hiroshi Aoyama. Od četvorice nabrojanih samo je Aoyama uspio završiti krug, te je postavio vrijeme 2:21,217, koje je na kraju vođeno kao pobjedničko.

Za drugi trening vrijeme se ipak popravilo, te je dopustilo vozačima da iskažu nešto svojih sposobnosti na samoj stazi. U tim uvjetima najbolje se snašao novookrunjeni kralj MotoGP klase Jorge Lorenzo koji je s vremenom 1:48,522 bio brži od ostatka. Iza njega smjestio se Hayden (+0,135), a na treće mjesto pozicionirao se Valentino Rossi (+0,361). Još je jedan vozač zaostao manje od sekunde za Lorenzom, a to je bio Casey Stoner na četvrtoj poziciji (+0,539). U vodeću petorku ugurao se i Spies, dok je Dani Pedrosa bio 13.

VN Portugala, 2. slobodni trening:
1. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) - 1:48,522 min
2. N. Hayden (SAD/Ducati) + 0,135 sek
3. V. Rossi (Ita/Yamaha) + 0,361 sek
4. C. Stoner (Aus/Ducati) + 0,539 sek
5. B. Spies (SAD/Yamaha) + 1,199 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!