Automoto

Rossi: "Lorenzo je bio brži"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 31.10.2010.
Rossi: "Lorenzo je bio brži"
Foto: EPA

Valentino Rossi, drugoplasirani s Velike nagrade Portugala, poslije utrke čestitao je Jorgeu Lorenzu na novoj pobjedi i priznao da je u današnjim uvjetima kad se staza u potpunosti osušila Španjolac ipak bio znatno brži. Svoje mišljenje o današnjoj utrci ponudio je i osvajač najniže stepenice na postolju Andrea Dovizioso.

"U početku je bilo teško jer nismo još ovaj vikend vozili na suhom, pa sam iz tog razloga u prvih nekoliko krugova malo riskirao vozeći po mokrim dijelovima staze. Osjećao sam se samopouzdano i uspio sam držati dobar ritam koji mi je donio određenu prednost na čelu utrke", izjavio je između ostalog sad već bivši svjetski prvak Valentino Rossi. On je na početku utrke vodio određeno vrijeme, ali se prednost od dvije sekunde istopila nakon što se staza još više osušila. O tome je Rossi rekao sljedeće:

"Nakon što je staza postala bolja, Jorge je imao bolji ritam od mene. Pokušao sam nešto promijeniti u vožnji kako bih se ubrzao i uspio sam dva ili tri kruga ostati blizu njega i pritisnuti ga. Ipak, bio je brži od mene i morao sam odustati od daljnje potjere."

No, nakon svega, Rossi je bio izuzetno zadovoljan ostvarenom pozicijom, a o tome svjedoče sljedeće izjave: "Ovo je dobar rezultat za mene jer posljednjih godina ovdje nisam imao dobre nastupe. Ovo drugo mjesto je važno i zbog prvenstva jer u zadnjoj utrci mogu pokušati prestići Pedrosu."

Na utrku se osvrnuo i osvajač treće pozicije Andrea Dovizioso. On je do postolja došao nakon borbe sa Simoncellijem, pa je o tome rekao sljedeće: "Nikad nije lagano boriti se s Marcom jer on je zaista agresivan vozač. Morao sam imati strategiju danas i znao sam da ga mogu prestići u zadnjem zavoju iako bi me uvijek u šikanama dostigao."

"Veoma sam zadovoljan s trećim mjestom, bilo mi je važno vratiti se osvajanju mjesta na postolju. Ipak, ne možemo biti zadovoljni s činjenicom da smo bili dosta sporiji od Rossija i Lorenza", izjavio je za kraj Dovizioso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!