Nogomet

Tokić: "Bez borbe i požrtvovnosti teško do pobjede"

Ivana Jurica • petak, 29.10.2010.
Tokić: "Bez borbe i požrtvovnosti teško do pobjede"
Foto: Ivana Jurica

Dvije gostujuće utakmice u kojima su doživjeli dva poraza su iza nogometaša Šibenika. A pred njima iznimno važan domaći susret s Rijekom. Pobjeda je jedino o čemu razmišljaju Šibenčani, iako očekuju iznimno težak susret. Trener Lokica nada se da će momčad nastaviti tamo gdje je stala u susretu sa Splitom.

Petodnevno izbivanje iz Šibenika, put u Zagreb, pa Vinkovce, odnosno Osijek i natrag sigurno je ostavio traga na igračima, pa je Lokica, zajedno sa svojim stručnim stožerom, posljednjih dana radio i na regeneriranju momčadi za težak susret koji ih očekuje protiv Rijeke. Susret u kojem Šibenik ima samo jedan cilj, a to je pobjeda.

Debi Leeja u Osijeku

U osmini finala Kupa u Osijeku Lokica je, po prvi put, u igru uveo i Korejca Hyung Sang Leeja. Nije strateg Šibenika bio zadovoljan njegovom igrom, ali na osnovu jedne utakmice ne želi donositi generalnu ocjenu njegovih mogućnosti: "Ne mogu reći da je odigrao dobro tih 20 - 25 minuta, ali ne možemo mu davati ocjene nakon samo jedne utakmice. Nevjerojatno je da gdje god uđe, Travnik, Osijek, kao da je juriš na njega, i od publike, protivničkih igrača koju mu uklizavaju, udaraju ga. Ovog puta nije bilo dobro, može li bolje to ćemo vidjeti."

"Očekujemo zatvoreniju igru Rijeke, nakon poraza od 1:5 od Osijeka njima je bod više nego dovoljan, više nego dobar. Nama su tri boda imperativ, ja sam uvjeren da će igrači dati svoj maksimum. Imaju tri izrazito kvalitetna igrača prema naprijed – Štroka, Rodića i Đalovića. Ne podcjenjujem, naravno, ni one druge, Lisjak ovu sezonu brani fenomenalno. Mi moramo voditi brigu o sebi, ali normalno je da ćemo pripaziti posebno na njih. Moramo zabiti gol više, za 1:0 ili 3:2, nebitno. Važno je da pobijedimo", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare trener šibenskog prvoligaša.

I ovom prilikom Lokica će na raspolaganju imati kompletnu momčad, iako se nekoliko igrača žali na ozljede: "Zdravstveno stanje je uglavnom dobro, na lagane ozljede žale se Medvid i Jurčević. Kod Medvida je to već polako kronično, a Jurčević je ozlijeđen u Maksimiru, natečen mu je palac, ali vjerujem da će biti spreman."

A u kojem će sastavu istrčati Modri protiv prvoligaša s Kantride Lokica još uvijek nije odlučio: "Imam četiri dvojbe oko sastava, ne bih govorio koje. Postoji mogućnost da promijenimo i sistem igre u datom trenutku. To su dvojbe."

Devetorica s dva žuta kartona

Nisu Šibenčani u ovoj sezoni imali puno izostanaka zbog žutih kartona. No, trenutno čak devetorica igrača imaju po dva žuta i prijeti im neigranje u jednoj od sljedećih utakmica. To su: Cerić, Jurčević, Kartelo, Spahija, Bačelić-Grgić, Husmani, Gović, Jakoliš i Tokić.

Lokica nije precizirao ni kakav će status u utakmici protiv Rijeke imati Husmani i Bačelić-Grgić, dosada standardni prvotimci koji u posljednje dvije utakmice nisu igrali (Husmani), odnosno ulazili su u drugom poluvremenu: "Bačelić-Grgić je oba dvije utakmice ušao, Husmani nije. Drugu nije bio među 18 ne iz nekih drugih pobuda, nego čisto sam želio nagraditi Eleza i Leeja da budu u 18 budući da su bili na putu. Ja do sada nisam bio previše zadovoljan igrama i jednog i drugog. Recimo, Jurčević je za mene odigrao fantastično u Maksimiru na toj poziciji. Pokazao je veliku dozu agresivnosti, trke, bio je u stanju čak i ugroziti protivnički gol. Gović je tu siguran. Na svakome je da se izbori za svoje mjesto, da sluša ono što mu se kaže, što se traži od njega. Ne znači da opet sutra ili prekosutra neće igrati u prvih 11 bilo koji od ta dva. Pokušavamo, znači, na bilo koji način podignuti atmosferu i zaoštriti konkurenciju za prvih 11."

Prvi gol u šibenskom dresu u Osijeku je u srijedu postigao Niko Tokić. Istaknuo je kako mu taj pogodak puno znači, premda bi još draži bio da je bio za izjednačenje ili još bolje pobjedu. "Bilo bi lijepo sad i protiv Rijeke zabiti, da se dokažem domaćoj publici, Funcutima", kaže Tokić.

"Oni su čvrsta, tehnički jako dobra momčad. Na početku su pobjeđivali, sad su imali krizu. Bez borbe, požrtvovnosti, htijenja, ne možemo tražiti sva tri boda. Mi ćemo dati sve od sebe, trudit ćemo se, jer mislim da bi se sa ta tri boda, priključili sredini tablice što bi nam dalo bolju poziciju, a i lakše bi išli u Varaždin", ustvrdio je Tokić naglasivši kako "svaka pobjeda, bilo kući ili u gostima, puno znači, za samopouzdanje. Svaku sljedeću utakmicu dočekuješ lakše".

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!