Nogomet

Složni u neznanju

Tomislav Pacak, Dario Dodić • subota, 30.10.2010.
Složni u neznanju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hoće li 13. kolo biti (ne)sretno za naše prognozere? Dario Dodić i Tomislav Pacak najavljuju za vas kolo koje donosi niz vrlo neizvjesnih susreta te relativno lagane poslove za Dinamo i Hajduk. Barem na papiru...

Šibenik - Rijeka, subota, 15.00

Tomislav Pacak: Šibenik je razočaran ispadanjem u Kupu, a Rijeka još više domaćim potopom protiv Osijeka, pa obje momčadi trebaju bod(ove) kako bi vratile dobro raspoloženje. Krešimirov grad tradicionalno je nezgodno gostovanje Bijelima, a kako je Rijeka nešto kvalitetnija momčad, "miriši" mi na bod s kojim nitko ne bi bio previše nezadovoljan.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Jedni se dižu, drugi padaju. Dugo su se žalili navijači Rijeke u komentarima tekstova da nismo korektni jer prognoziramo pad Rijeke, ali eto taj pad se ipak dogodio. Šibenik ovo kod kuće mora dobiti. Dobro, ne moraju, ali bilo bi lijepo za moju prognozu.

Prognoza: Pobjeda Šibenika (dosadašnji omjer 13-11)

Lokomotiva - Slaven Belupo, subota, 15.00

Tomislav Pacak: Lokosi su u Karlovcu pomalo neočekivano prekinuli niz poraza, a priliku za stvaranje drugačijeg niza - pobjedničkog - imaju protiv jednog od najlošijih gostujućih klubova lige ove sezone. Belupu nije za vjerovati daleko od Koprivnice, ali ipak goste očekujem u dovoljno kvalitetnom izdanju da na Maksimiru uzmu bod. Slaven Belupo ipak je "teža" momčad od Lokomotive, iako je na korak do zone ispadanja...

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Susret dvije ekipe koje u zadnje vrijeme ne impresioniraju. Što je eufemizam. Slaven u gostima ima čak četiri poraza i niti jedan neriješen rezultat, mislim da je vrijeme za prvi.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 13-11)

Istra 1961 - Karlovac, subota, 15.00

Tomislav Pacak: Nastavlja se serija teških utakmica za pogađanje. Karlovac je tvrda momčad koja ima više kvalitete od Istre 1961, ali Puljani imaju domaću publiku, pritisak i samopouzdanje nakon pobjede u Splitu. Ako se misle izvaditi iz naoko izgubljene situacije, ovo je pravo vrijeme za početi.

Prognoza: Pobjeda Istre 1961 (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Stvarno ne znam što bih tipovao na ovu utakmicu. Nema logike igrati na slabiju Istru, ali nema logike niti tipovati na u gostima neuvjerljivi Karlovac. Recimo da mislim da će igrači Istre s dodatnim motivom odigrati protiv Karlovca nakon što su izbacili Hajduk iz Kupa. Evo, hrabro prognoziram prvi trobod Istre.

Prognoza: Pobjeda Istre 1961 (dosadašnji omjer 13-11)

Osijek - Varaždin, subota, 17.00

Tomislav Pacak: Varteks je među najugodnijim iznenađenjima lige, ne samo zbog dobrog rezultata već i zbog lijepih predstava usprkos financijkim poteškoćama. No i Osijek je pun samopouzdanja nakon petarde na Kantridi i prolaska u Kupu, pa se može očekivati najatraktivnija utakmica kola u kojoj će pobijediti... samo trenutak da pronađem novčić... Osijek.

Prognoza: Pobjeda Osijeka (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Taman sam zaboravio sve draži prognoziranja HNL-a, ne mogu reći da sam ovaj dan iščekivao s nestrpljenjem, ali nema veze, sve ću preživit', pokidat ću lance sve jer nitko nema dva života. Uglavnom, Osijek se preporodio u zadnje vrijeme, lijepo to izgleda na terenu i iako Varaždinci zaista igraju i više nego dobro s obzirom na svoju situaciju, mislim da će se s Gradskog vrta vratiti praznih džepova. Stvarno nisam pokušavao biti duhovit, nadam se da će im se džepovi brzo napuniti.

Prognoza: Pobjeda Osijeka (dosadašnji omjer 13-11)

Inter Zaprešić - Dinamo, subota, 17.00

Tomislav Pacak: Ako Dinamo kiksa u Zaprešiću, imam solidne izglede promašiti sve parove. Iako Inter igra u dobroj formi, to je relativno mekana momčad kakva bi morala odgovarati Dinamu koji sve rutiniranije pobjeđuje pod vodstvom Vahida Halilhodžića. Dinamo je odmorio glavne igrače protiv Karlovca, u Zaprešiću se može očekivati dobra izvedba Plavih, posebno jer mogu "namirisati krv" kod Hajduka.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Svaka čast Lončareviću, solidno je posložio Inter, ali mislim da protiv Dinama nemaju prevelike šanse. Sve je, naravno, moguće, Dinamo čeka bitna europska utakmica, ali to i dalje ne znači da ima imalo logike u tipovanju protiv trenutno najbolje ekipe u Prvenstvu.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 13-11)

Zadar - Split, subota, 17.00

Tomislav Pacak: Ovo je kolo nezahvalno za prognozu jer u gotovo svim utakmicama bolja momčad gostuje kod lošije, a HNL je ipak prilično domaćinska liga. Tako je jasno i da je Split bolji od Zadra, ali i da će teško do bodova u Stanovima. Dosta sam tipovao na remije, valjda ću ih ponegdje i pogoditi. Split ne prima pogotke u gostima, Zadar ih ne zabija kod kuće, "smrdi" na 0:0, što znači da će zapravo biti 4:3 za nekoga.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Teško mi je tipovati na neriješen rezultat, ali stvarno nemam temelja za donijeti odluku o pobjedniku ovog susreta. Zadar solidan domaćin, Split više nego solidan u globalu. Kada se sve to zbroji, dodamo malo Vegete i mojeg posebnog načina razmišljanja što na vatrici od 180 stupnjeva donosi neriješen ishod.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 13-11)

Hajduk - Hrvatski dragovoljac, subota, 17.00

Tomislav Pacak: Najlakša utakmica sezone dolazi u idealno vrijeme za Hajduk, jer u ovoj atmosferi i formi Splićanima bi gotovo svaka druga utakmica bila vrlo opasna. Dragovoljac, ipak, teško može iskoristiti nepovoljan trenutak Hajduka, štoviše, za očekivati je napaljen i agresivan Hajduk protiv kojeg fenjeraš nema puno šanse.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: Hajduk - Hrvatski dragovoljac: Promjena trenera na Poljudu izazvat će pozitivan šok u svlačionici što će sigurno donijeti tri boda Hajduku. Možda malo ima veze i s tim što će s druge strane stajati Hrvatski dragovoljac.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 13-11)

Zagreb - Cibalia, subota, 20.15

Tomislav Pacak: Cibalia nije dobra u gostima (tek dva postignuta pogotka), Zagreb nije posebno uvjerljiv kod kuće... Rado bih iskoristio mogućnost dvoznaka (najbolja bi bila mogućnost troznaka), ovako se opet moram posavjetovati s kristalnom kuglom. Zagrebu prednost zbog domaćeg terena...

Prognoza: Pobjeda Zagreba (dosadašnji omjer 14-10)

Dario Dodić: E, ovo je zeznuta utakmica. Barem mi tako djeluje na papiru. Ignorirat ću odličan nastup Cibalije u gostima u Kupu i koncentrirat se na njihov standardni gostujući učinak u Prvenstvu i zaključiti da bi Zagreb ovo trebao dobiti. Naglasak na trebao.

Prognoza: Pobjeda Zagreba (dosadašnji omjer 13-11)

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!