Ostali sportovi

I Tajland bolji od Hrvatske

Ivana Strahija • nedjelja, 31.10.2010.
I Tajland bolji od Hrvatske

U Matsumotu su Hrvatice upisale i drugi poraz za redom. Ovog puta su ih nadigrale odbojkašice Tajlanda s čistih 3:0 (25-15, 25-14, 25-17)

Tajland u susret kreće moćno, a hrvatski je izbornik Miroslav Aksentijević kod 5:1 prisiljen zatražiti minutu odmora, no to ne pomaže njegovim odbojkašicama da se othrvaju raspoloženim Tajlanđankama. Posebnih problema Hrvatice su imale s prijemom lopti Amporn Hyapha, koja je asom iz servisa postavila rezultat na 11:3.

Nakon toga se Hrvatice ipak bude, smanjuju na 13:8, pa je red na tajlandskom izborniku Kiattipongu Radchatagriengkaiju da svoje djevojke povede na dogovor i minutu predaha. Time-out je bio učinkovit, Tajland se vraća u igru, a posljednja dva poena seta zarađena su na hrvatskim pogreškama. Kapetanica Maja Poljak zaservirala je u mrežu, a Senna Ušić Jogunica je loše reagirala na servis Pleumjit Thinkaow.

U drugoj dionici briljiraju s tajlandske strane, uz obranu, Nootsara Tomkom i Onuma Sittirak, a ova potonja uspjela je i blokom zaustaviti Sanju Popović za 14:7. Na +10 (23:13) Tajland vodi Malika Kanthong svojim snažnim smečevima. I drugi bod u setovima odlazi Tajlandu.

U trećem setu Tajlanđanke ne popuštaju pritisak, a uz blok Thinkaow na pokušaje Ušić Jogunice tajland vodi 8:5 kod prvog tehničkog time-outa. Hrvatice se odbijaju predati i unatoč oscilacijama u igri smanjuju rezultat na dva poena zaostatka kod 14:12. No, još trikova u rukavu imaju Thinkaow i Tomkom, koje brzo vraćaju Tajlandu uvjerljivijih +5 na 17:12.

Jelena Alajbeg trudila se dobrim smečevima smanjiti razliku, ali je sreća i igra danas bila na strani Tajlanđanki, koje osvajaju i treći potrebni bod.

Nakon velike pobjede nad Kubom kojom su otvorile prvenstvo te dva poraza koja su uslijedila protiv SAD i Tajlanda, Hrvatice će u ponedjeljak na odmor, prikupljati snagu za utorak i utakmicu protiv Njemačke. Susret se po japanskom vremenu igra od 13.30 sati, po hrvatskom bi trebao početi u 6.30.

SP odbojka za žene Japan, Skupina C, 3. kolo:
Tajland - Hrvatska 3-0 (25-15, 25-14, 25-17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2010. u 08:26
    Mrkla tišina i noč... Sad vide neki onu "strašnu" Kubu... Izgubila od Nemačke, težko 3;2 pobjedila Kazahstan???? In ko je sad "strašan"? Jel Hrvatska...realnost je takva, da je Kuba u Japanu 2. klasa in da če Hrvatska muku mučiti s Kazahstanom...I nisu loše cure, nego su toliko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik