Ostali sportovi

Hrvatska tijesno protiv Latvije

Sportnet • nedjelja, 31.10.2010.
Hrvatska tijesno protiv Latvije
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ragbi reprezentacija u svojoj drugoj utakmici skupine A2 Europskog kupa nacija u Rigi uspjela je pobijediti reprezentaciju Latvije tijesno, ali sasvim zasluženo.

Hrvatska je za razliku od utakmice u Zagrebu protiv Švedske odigrala vrlo disciplinirano i tijekom cijele utakmice napravila samo četiri kaznena prekšaja.

Domaća momčad silovito je ušla u utakmicu očekujući da će početnim pritiskom poljuljati samopouzdanje našim igračima. Hrvatska se hrabro odupire, koristi prvu pogrešku domaćina te preko Nika Jurišića iz kaznenog udarca dolazi do vodstva od 3:0.

Hrvatska je bolja u polju, ali ne koristi prigode te domaćin uspijeva u 38. minuti polaganjem vratiti rezultat u svoju korist 5:3. S ovim rezultatom momčadi su otišle na odmor.

Latvija ponovno početkom drugog poluvremena napada i u 45. minuti povećava vodstvo na 12:3. Suprotno očekivanjima domaćina, u tim trenucima hrvatska momčad potpuno kontrolira igru te nakon petnaestak minuta zgoditkom Ivana Šute stiže do 12:8 i nagovještava rezultatski obrat.

Snažnim pritiskom naša momčad primorava domaćina na pogreške i drži protivnika duboko u obrambenom polju, a Nik Jurišić smanjuje vodstvo domaćina iz kaznenog udarca na 12:11 u 68. minuti. Latvija pokušava uspostaviti ravnotežu ali naši mladići u bijelim dresovima daju sve od sebe i tri minute prije kraja, ponovno preko Jurišića dolaze do vodstva 14:12.

Svi pokušaji domaćina da u posljednjih nekoliko minuta preokrenu rezultat razbili su se u čvrstom bedemu hrvatske momčadi. Posljednji zvižduk češkog suca Tomasa Breburde označio je početak velikog slavlja naše momčadi u Rigi.

Ovom pobjedom Hrvatska je ponovno u igri za visoki plasman u A2 skupini te se s pravom možemo nadati još kvalitetnijoj igri naših mladića na proljeće 2011.

Hrvatska: Buzov, Vodanovich, Borozan, Jureško, Draženović, Dražina, Gomuzak, Ujaković, Tvrdić, Jurišić 9, Vuković, Mandić, Šuta 5, Burazin, Mijić, Milanović, Slaviček, Dumančić, Kramarić, Mihalj, Grčić, Tomić-Ferić.

U drugoj utakmici A2 skupine Litva je na domaćem terenu u Siauliai pobijedila Maltu rezultatom 9:6. Kako smo i najavili, ovaj natjecateljski ciklus biti će vrlo zanimljiv zbog ujednačenosti momčadi, o čemu svjedoče i rezultati u prve tri utakmice u A2 skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2010. u 15:21
    Bravo, bravo, bravo!
    Obrisan korisnik