Vodeni sportovi

Četverac na pariće i Vekić odgođeni

Maja Giljanović • nedjelja, 31.10.2010.
Četverac na pariće i Vekić odgođeni

Snažan vjetar i visoki valovi prisilili su organizatore Svjetskog prvenstva u veslanju koje se od 31. listopada do 7. studenog održava na jezeru Karapiro na Novom Zelandu na odgodu programa.

Prvog dana Svjetskog prvenstva u veslanju na Novom Zelandu održane su kvalifikacije jedino u lakom dvojcu bez kormilara veslača i lakom dvojcu na pariće veslačica, a razlog skraćenog programa je jak vjetar i visoki valovi koje je podigao na jezeru Karapiro.

Nepovoljne vremenske prilike među ostalim disciplinama odgodile su i nastupe Marija Vekića u samcu i četverca na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković.

Vekić i europski viceprvaci na Lake Karapiro će tako izići u ponedjeljak kad, prema ranije uglavljenom rasporedu, nastupaju i brončane na EP-u u Portugalu Maja Anić i Sonja Kešerac u dvojcu bez kormilara.

Najbrojniju konkurenciju ima Vekić, samaca je ukupno 23, a i dvojac bez kormilara i četverac na pariće za finale veslaju protiv devet posada. Finale četveraca na pariće na rasporedu je 5. studenog, a samci i dvojac na pariće za medalju veslaju 6.

Hrvatski izbornik Krešimir Ižaković je naglasio: "Svi su zdravi, savršeno smo se aklimatizirali i na vremensku razliku i na vremenske uvjete, prehrana je izvrsna, a na raspolaganju nam je i to doslovce 24 sata dnevno brojna zajednica hrvatskih iseljenika". U prognoze se nije upuštao: "Konkretnije ćemo procijeniti i svoju i formu suparničkih posada nakon prvih rezultata".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!