Vodeni sportovi

Četverac na pariće izravno u finalu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 01.11.2010.
Četverac na pariće izravno u finalu

Četverac na pariće na čijim leđima leži najveći teret hrvatskih očekivanja na Svjetskom veslačkom prvenstvu na Novom Zelandu nije zakazao, David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković su pobijedili u svojoj polufinalnoj utrci i izravno izborili finale. Maja Anić i Sonja Kešerac finale će dvojca bez kormilara tražiti kroz repesaž, a u repesaž će i Mario Vekić za plasman u polufinale u samcu.

Europski viceprvaci, svjetski prvaci do 23 godine i ukupni pobjednici Svjetskog kupa četverac na pariće je pokazao zube, David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobijedili su u svojoj polufinalnoj skupini, a 5:41,44 koliko im je donijelo prvo mjesto ispred Australije, Novog Zelanda, Velike Britanije i Italije tri je sekunde bolje od rezultata četverca Njemačke koji je pobijedio u drugom polufinalu.

Hrvatska, njemačka, australska i ruska posada svoj su zadatak obavile, a finale će protiv Novozelanđana, Britanaca i Talijana kroz repesaž tražiti i Kina, SAD i Ukrajina.

Vezane vijesti

Mario Vekić je u svojoj kvalifikacijskoj skupini samaca osvojio treće mjesto (7:00,45 je 10 sekundi iza dvostrukog olimpijskog pobjednika i dvostrukog svjetskog prvaka Olafa Tuftea) i zasad ostao izvan polufinala, a jedno od prva dva mjesta pokušat će izboriti u repesažu protiv Belgijca Maeyensa, Amerikanca Jurkowskog, Nizozemca Braasa i Monegažanina Raymonda.

U repesaž će i Maja Anić i Sonja Kešerac. Brončani dvojac bez kormilara na Europskom prvenstvu u Portugalu na Lake Karapiru je u svojoj polufinalnoj skupini osvojio peto mjesto (7:19,71) iza SAD-a, Njemačke, Rumunjske i Kine, a finale su izravno izborile samo prve dvije posade

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2010. u 16:57
    po jos jedno zlato,,svaka cast ! :D
    Obrisan korisnik