Nogomet

Inzaghi: "Prečesto sam bio zaboravljen"

Ivana Spahija • četvrtak, 04.11.2010.
Inzaghi: "Prečesto sam bio zaboravljen"
Foto: EPA

Nakon uzbudljive završnice dvoboja Milana i madridskog Reala, izjave iz oba tabora bile su prilično slične. Trener Milana Massimiliano Allegri pohvalio je borbenost svoje momčadi, ali i rekordnog strijelca Filippa Inzaghija, koji je očekivano naglasio da mu je ovo večer karijere. Jose Mourinho je također zadovoljan učinkom svoje momčadi, za koju smatra da je potpuno nadigrala Milan...

Umalo junak dvoboja, 37-godišnji napadač Rossonera Filippo Inzaghi je s dva pogotka postignuta u dvoboju s Real Madridom došao do brojke od 70 golova u europskim kup natjecanjima, čime je postao najbolji strijelac u povijesti. Inzaghi je nakon susreta izrazio oduševljenje zbog odlične predstave, ali i naglasio kako se često našao zapostavljen od strane nadređenih, pritom misleći na izuzimanje iz reprezentacije na velikim natjecanjima.

"Dugo vremena imao sam spreman dres s brojem 69. Dva pogotka iz ove večeri posvećujem svim talijanskim nogometašima koji često bivaju zapostavljeni. Komentatori i nadređeni prečesto zaborave na mene, a sada će me svi opsjedati, i neka", rekao je Pippo i dodao: "Ovo je najljepša večer u mojoj karijeri i nikada je neću zaboraviti iako ju je malo pokvarilo izjednačenje Real Madrida".

Zadovoljan je bio i trener Milana Massimiliano Allegri, koji je pohvalio odlično izdanje Inzaghija, ali i izrazio malo žaljenje zbog propuštene prilike za ostvarenje velike pobjede. "Analizirajući utakmicu, vjerujem da je remi pravedan ishod. Bilo je tu dosta prilika, za njih u prvom poluvremenu, ali smo se i mi trudili biti opasni. U drugom poluvremenu nismo se našli u problemima, nego smo malo pali, ali reakcija i želja za izjednačenjem rezultata, to je prava snaga Milana", misli Allegri.

"Žao mi je zbog propuštene prilike za pobjedu, ali treba imati vjere u ovu momčad. Ja je imam sada baš kao što sam je imao i prošlu subotu kada smo s terena izišli poraženi", nastavio je Allegri i nahvalio rekordnog strijelca Rossonera: "Vjerujem da je Pippo uzor, ne zbog pogodaka koje je postigao večeras, nego zbog načina na koji ulazi u utakmicu. On je primjer mladima, jer treba imati duha za odigrati ovakve utakmice na ovakvoj razini."

Trener Reala Jose Mourinho je proanalizirao nekoliko ključnih situacija u dvoboju. "Njihov prvi pogodak izrodio se iz naše pogreške, a drugi je postignut nakon čistog zaleđa Inzaghija, ali ne želim govoriti o sucu. Znao sam da Milan 'grize' za Ligu prvaka, igrači kao Inzaghi ili Seedorf stvoreni su za večeri poput ovih i čestitam Milanu na tome."

Mourinho se osvrnuo i na dobre karakteristike vlastite momčadi: "Real je pokazao da je nadmoćniji i snažniji od Milana. Ne smijemo zaboraviti ni Kaku, kad se vrati, naša momčad bit će fantastična. Podignuta tri prsta prije utakmice nisu bila upućena navijačima Milana, već navijačima Intera koji nisu zaboravili svog bivšeg trenera koji nikad neće zaboraviti tri povijesna trofeja", zaključio je Mourinho.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Auxerre2:1Ajax
Milan2:2Real Madrid
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 20:04
    Ma da , ti voliš sociedad, jaka ekipa, razjareni.
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8804.11.2010. u 15:08
    Pippo je legenda. Napadač s najvećim instinktom za postizanje pogodaka, uvik je na pravom mistu, nanjuši di će se lopta odbiti. To ne može biti ni slučajno ni srića. Prava devetka. U zadnjih 15 godina najbolji napadač na svitu uz Ronalda, Raula, Van Nistelrooija i Batistutu
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 15:05
    Pola Realove momčadi je gledalo Pipa na televiziji dok je on rastura u Juventusa, stara škola nogometa još uvik živi dok Pipo zabija. SUPER PIPO!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 13:14
    i ja ga mrzim. uz kristijana ronaldića mi je najomraženiji igrač. al volio ga il ne volio-moraš mu se klanjat.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 13:13
    Ne slazem se, da je sritan da bi 30 golova mozda, niti toliko. Ima on puno vise dobrih strana, zna citati igru, zna predviđadit di ce lopta zavrsiti, uvik je na prstima, odlicno se krece bez lopte, trazi prostor..... On jednostavno zna, ne mos biti samo sritan i dati 70 komada u euro kupovima.
    Obrisan korisnik