Nogomet

Leon spasio bod Realu

Ivana Spahija • srijeda, 03.11.2010.
Leon spasio bod Realu
Foto: EPA

Malo je nedostajalo nogometašima Milana za prirediti veliko iznenađenje gostima iz Real Madrida, ali je u vrlo uzbudljivoj završnici jednog od najočekivanijih dvoboja sezone Leon uspio donijeti bod Madriđanima. Real će tako morati još pričekati na prvu pobjedu na San Siru, a Rossoneri mogu biti razočarani jer su imali pobjedu u rukama. U drugom dvoboju skupine G Auxerre je kod kuće uzeo bodove Ajaxu...

Milan - Real Madrid 2:2 (Higuain 44', Leon 93'; Inzaghi 68', 78')

Na povijesnu pobjedu na San Siru nogometaši Real Madrida će još morati pričekati, Milan u vrlo uzbudljivom dvoboju rezultatom 2:2 uspio uzeti bod Realu i tako produžiti niz Madriđana bez pobjede na milanskom stadionu. Nogometaši Reala diktirali su ritam tijekom gotovo čitave utakmice, očekivano su poveli sredinom prvog dijela, ali se Milan vratio i preokrenuo rezultat zahvaljujući raspoloženom Filippu Inzaghiju, no pogodak Leona u samoj završnici spasio je Real i Mourinha od prvog poraza u sezoni.

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Madrida, koji su od prve minute krenuli s pritiskom na vrata Abbiatija. Real je mogao povesti već u četvrtoj minuti, ali je vratar Milana odlično reagirao na opasan pokušaj Higuaina. Jednu od najvećih prilika za pogodak u prvom dijelu Madriđani su propustili u 19. minuti kada je Pirlo u dva navrata s gol-crte izbio pokušaje Higuaina.

Bolja igra u prvom dijelu gostima se isplatila u 44. minuti susreta, Di Maria je dobro proigrao za Higuaina, koji je iz blizine s lakoćom svladao Abbiatija za vodstvo Reala od 1:0. U nastavku su također agresivnije krenuli Madriđani, Cristiano Ronaldo je u 47. minuti mogao povisiti vodstvo, ali je na njegov pokušaj odlično reagirao Abbiati.

Jednu od rijetkih prilika za pogodak domaćini su iskoristili u 68. minuti susreta, pokušaj Ibrahimovića uspio je odbiti Casillas, ali se na pravom mjestu našao Inzaghi i pospremio loptu u mrežu za izjednačenje od 1:1. Deset minuta kasnije Pippo se ponovno našao u glavnoj ulozi, po drugi put u susretu pronašao je put do mreže Casillasa za preokret i vodstvo Milana od 2:1. Kada se činilo da će domaćini uzeti sva tri boda iz ovog dvoboja, u trećoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Leon i svojim je pogotkom postavio konačni rezultat na 2:2 za raspodjelu bodova.

Auxerre - Ajax 2:1 (Sammaritano 9', Langil 84'; Alderwereld 79')

Susret koji se našao u sjeni derbija velikana između Milana i Real Madrida, ogled Auxerrea i Ajaxa, završio je pobjedom Francuza rezultatom 2:1. Time je Auxerre uzeo prva tri boda u Ligi prvaka ove sezone i malo zakomplicirao situaciju Nizozemcima, koji su neočekivano kiksali u ovom dvoboju i ostali su na četiri osvojena boda. Iako su Nizozemci imali premoć na terenu i gotovo dvostruko veći posjed lopte, to nisu uspjeli iskoristiti pa su Francuzi zasluženo uzeli sva tri boda.

Što se same utakmice tiče, domaćini su do ranog vodstva stigli već u devetoj minuti, Quercia je dobro spustio loptu za Sammaritana, koji je matirao gostujućeg vratara Stekelenburga. Dvije minute kasnije pokušali su uzvratiti i gosti, dobro je gađao De Zeeuw, ali je lopta prohujala pokraj vratnice. Ajax je imao gotovo dvostruko veći posjed lopte na terenu, u nekoliko je navrata opasno zaprijetio vratima domaćina, ali je mreža u prvom dijelu ostala netaknuta.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru s obje strane, velika upornost se gostima iz Nizozemske isplatila u 79. minuti susreta kada je Alderweireld pronašao put do mreže Auxerrea i poravnao rezultat na 1:1. Samo pet minuta kasnije Ajax je dočekao hladan tuš, Chafni je odlično pronašao Langila, koji je pospremio loptu u mrežu za konačnu pobjedu Auxerrea od 2:1.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Auxerre2:1Ajax
Milan2:2Real Madrid
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet06.11.2010. u 22:52
    sljedeci dobiva ban...
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik06.11.2010. u 21:02
    insistiraš - dobiješ, balavče .lupi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2010. u 21:00
    A to o pokrivanju po ušima mi je poznato, ti si "pušio" takve poruke, ne prepisuj luzeru.
    Obrisan korisnik
  • Vugi706.11.2010. u 20:49
    Pa ajde majstore. Optužio si me bez ikakvih argumenata. Stvarno si dobar. Pa mi pričaj nešto o crtićima i starosnoj dobi. Pokrij se po ušima LAŽOVČINO jedna! MULJATOR!
    Vugi7
  • Obrisan korisnik06.11.2010. u 20:36
    Usput , pročitaj pravila kad ulaziš na portal, "poslije 19,30 zabranjeno za djecu ispod 15 godina.
    Obrisan korisnik