Nogomet

Dva bljeska zasjenila sve loše

Ante Zovko • četvrtak, 04.11.2010.
Dva bljeska zasjenila sve loše
Foto: EPA

Jedno loše poluvrijeme i jedno puno bolje odigrao je Dinamo protiv Bruggea. Nakon vrlo slabog prvog, dva bljeska i dva gola u režiji Sammira, Bišćana i Badelja bacili su u sjenu sve što je bilo loše.

Ivan Kelava: U prvom dijelu uglavnom promatrač, ali se u drugom prometnuo u jednog od junaka susreta s dvije-tri sjajne, zahtjevne parade kojima je otklonio opasnost.

Šime Vrsaljko (do 70. minute): Izvedba ispod njegova standarda. Mučio se s belgijskim kombinacijama na boku, samo jednom se probio prema naprijed, ali opet bez kardinalnih grešaka. Nadajmo se da mu ozljeda neće ugroziti reprezentativnu akciju protiv Malte.

Igor Bišćan: Iako je nekoliko puta iskazivao nesigurnost pred Kelavom, uspio je s Tonelom odbaciti belgijske prijetnje i sjajnim ubacivanjem nakon kornera možda i napravio prekretnicu u utakmici.

Tonel: Kao i kapetan Bišćan, ne pretjerano uvjerljiv kao dosad, ali je u ključnim trenucima otklanjao opasnosti i unosio prijeko potrebnu sigurnost u zadnji red.

Leandro Cufre: Jedno od slabijih ovosezonskih izdanja. Krivo postavljanje uzrokovalo je prvu veliku priliku za domaćina, nekoliko je puta ispao iz formacije, puno su mu muke zadali krilni belgijski igrači, ali srećom bez posljedica.

Adrian Calello (do 80. minute): Možda i najslabiji akter utakmice. Mnoštvo izgubljenih lopti, krivih dodavanja i postavljanja te slabo pokrivanje sigurno mu neće donijeti dobre preporuke kod Halilhodžića.

Milan Badelj: Našavši se na sebi neprirodnom desnom boku, u prvom dijelu potpuno nevidljiv, gotovo izgubljen. Međutim, početkom nastavka sve je to bacio u sjenu prvo fantastičnim slalomom kroz domaću obranu, a potom izbacivanjem Sammira za prvi gol.

Mathias Chago: Kao i u Zagrebu prije dva tjedna, vrlo "mekan" u duelima, s mnogo izgubljenih lopti. To pogotovo vrijedi za prvo poluvrijeme. U drugom puno bolji i odlučniji, a okušao se i u napadačkim akcijama.

Luis Ibanez: Za razliku od sjajne utakmice u Zaprešiću, u Bruggeu nije pokazivao napadačke ambicije i bez mnogo koristi na lijevom krilu osim u nekoliko prilika, kao kod kod akcije kod gola, kad je odvukao jednog igrača.

Sammir: U prvom poluvremenu nije se naigrao, ali je ekspolodirao u nastavku. Prekrasan gol, asistencija za Bišćana i nekoliko oku ugodnih akcija pokazalo je zašto je ključan u ovosezonskom Dinamu.

Fatos Beqiraj: Većim dijelom susreta žrtva loše igre suigrača iz sredine terena. Uglavnom odsječen zbog slabog protoka lopte, iako treba istaknuti da se nudio, pritiskao braniče, pucao par puta, ali mu je trebala potpora suigrača.

Etto (od 72. minute): Opravdao je zamjenu za ozlijeđenog Vrsaljka i bez previše turbulencija okončao susret.

Tomislav Barbarić (od 80. minute): U svojih petnaestak minuta uspio je u onome zbog čega je i ušao: dodatno ojačao obranu koja je uspjela odbiti Belgijce.

Arijan Ademi (od 90. minute): Igrao premalo za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 15:44
    inace, ono sta mene veseli je da su nakon datih golova uspjeli ubit igru protivnika i kolektivno (cak iz uz brojne pojedinacne greske) rutinski dovest tekmu do kraja bez velikih stresova....a vjerujem da ce vremenom bit sve bolje, a gresaka sve manje....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 15:41
    mislim da novinar nije pretjeral....realno, nije to bila neka briljantna igra, ali je pobjeda prevazna - nekad bi dinamo odigral odlicnu tekmu i primil od nadigranog protvnika dva glupa krumpira i popusil tekmu - sad je situacija obratna, dinamo je uspio realizirat dvije od 3 sanse - a to je odlika... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 12:39
    a gle, realno u prvom poluvremenu smo bili jako losi i to se odrazilo na ukupne ocjene,.... nije se moglo samo prema 2. poluvremenu ocjenit
    Obrisan korisnik
  • ivos05.11.2010. u 11:01
    Kakve tek ocijene zaslužuju Hajdukovci, ako su ovekve za Dinamo
    ivos
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 00:39
    Ja brijem da ja i ovaj novinar nismo gledali istu tekmu!!! Kak smo uspjeli pobijedit ak su svi bili loši?! Frajer nije normalan...
    Obrisan korisnik