Nogomet

Poraz Cityja, pobjeda Atletica

Mirza Seferagić • četvrtak, 04.11.2010.
Poraz Cityja, pobjeda Atletica
Foto: EPA

Poljski Lech iz Poznana uvjerljivo je slavio protiv engleskog velikana Manchester Cityja s 3:1 dok je u istoj skupini A Juventus remizirao na svom terenu s Red Bullom iz Salzburga, a završilo je 0:0. U skupini B Atletico iz Madrida je bio bolji u gostima kod Rosenborga s 2:1, a Bayer Leverkusen je upisao pobjedu od 1:0 protiv grčkog Arisa. A u skupini C Gent je kod kuće slavio protiv Sportinga s 3:1, a Levski i Lille su podijelili bodove u Sofiji, a završilo je 2:2.

Skupina A

Lech Poznan - Manchester City 3:1
(Injac 30', Arboleda 86', Mozdzen 90+1'; Adebayor 51')

Poljski Lech slavio je protiv Manchester Cityja golovima u posljednjih pet minuta susreta te je tako preuzeo vrh skupine A sa sedam bodova, a toliko su ih sakupili i Englezi. Dimitrije Injac načeo je goste golom u 30. minuti lijepim udarcem s 25 metara, a na 1:1 poravnao je Adebayor nakon kornera. I kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika za domaće se ukazao Arboleda pogodivši za 2:1 nakon pogreške u obrani gostiju, a pobjedu je zaključio Mozdzen golom u 91. minuti. Tako su Poljaci iznenađujuće došli na prvo mjesto skupine u kojoj se nalaze jaki Englezi te talijanski Juventus.

Juventus - Red Bull Salzburg 0:0

Talijanski velikan još je jednom razočarao te su ostali bez dva vrlo važna boda. Domaći su imali svojih prilika kao i gosti, no napadači danas nisu bili raspoloženi, pa je utakmica završena bez pogodaka. Svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme, a pobjedi su ipak bliže bili domaći stvorivši više dobrih prilika. Spomenimo da je i lijepu priliku imao i naš Nikola Pokrivač kada je uputio vrlo dobar udarac iz daljine, no vratar domaćih Storari je uspio to obraniti. Obje momčadi još uvijek nisu ostvarile niti jednu pobjedu u skupini A.

Skupina B

Rosenborg - Atletico Madrid 1:2
(Henriksen 52'; Agüero 4', Tiago 84')

Goste je u vodstvo doveo Agüero već u 4. minuti nakon sjajnog ubacivanja Simaa, a Argentincu je preostalo samo ubaciti loptu u gol. U 52. minuti za domaće je izjednačio Henriksen te je Rosenborg nastavio pritiskati goste koji u tom trenutku nisu dobro igrali. No, fantastičan potez Tiaga donio je Španjolcima pobjedu kada je u 84. minuti prvo prošao između trojice domaćih igrača, a potom sjajno opalio iz daljine za velika tri boda Atletica.

Bayer Leverkusen - Aris 1:0
(Vidal 90')

U utakmici u kojoj su većinom bili u podređenom položaju domaći su ipak stigli do sva tri boda. Aris je imao puno više stvorenih prilika i dobrih šansi, no Čileanac Vidal zabio je u 90. minuti nakon očajničkog ubacivanja u šesnaesterac gostiju te se najbolje snašao u gužvi i pogodio za 1:0 i ostanak Bayera na prvom mjestu skupine B.

Skupine C

Gent - Sporting 3:1
(Smolders 7'(pen), Conte 79', Arbeitman 82'; Saleiro 38')

Belgijanci su iskoristili isključenje igrača Sportinga, Abela, u 77. minuti te su u samo tri minute postigli dva pogotka za prvu pobjedu ove sezone u Europskoj ligi. Domaće je u vodstvo doveo Smolders već u 7. minuti pogotkom iz kaznenog udarca, a za goste je potom izjednačio Saleiro nakon lijepog ubačaja Soaresa. Trenutak koji je odlučio utakmicu se dogodio u 77. minuti kada je drugi žuti karton za Sporting zaradio Abel, a domaći su to iskoristili već u idućem napadu kada je Conte svladao Hildenbranda vrlo lijepim udarcem s lijeve strane. Samo tri minute kasnije domaći su poveli s dva pogotka prednosti golom Arbeitmana koji je glavom pogodio nakon sjajnog ubacivanja Ghanassyja.

Levski - Lille 2:2
(Dembele 11', Gadzhev 82'; De Melo 35', Ivanov 88' (ag))

Dembele je doveo domaće u vodstvo svladavši Landeraua udarcem kroz noge, no gosti su izjednačili u 35. minuti preko De Mela koji je glavom zabio nakon ubačaja Obraniaka. Na novi se pogodak čekalo sve do 82. minute kada je Gadzhev sjajno opalio s 30 metara te svladao nemoćnog Landreaua za 2:1. Domaći trener je potom uveo Ivu Ivanova kako bi pojačao obranu za zadnjih nekoliko minuta, no dogodilo se upravo suprotno. Naime, Ivanov je svoj prvi dodir s loptom imao u 88. minuti kada je udarcem glavom prevario vlastitog vratara, a nakon još jednog ubačaja Obraniaka. Zaista nesretan pogodak kojim su domaći ostali bez dva vrijedna boda.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Lech Poznań3:1Manchester City
Juventus0:0Salzburg
1Manchester City 611:6+511
2Lech Poznań 611:8+311
3Juventus 67:706
4Salzburg 61:9-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 23:49
    ponovilo se iz nekog razloga??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 23:49
    Negdje na početku sezone sam komentirao ovdje kako bi Man City ako želi pomak trebao pravog trenera, jer ne možeš kupiti formulu nekome tko nikad nije sjeo u nju i očekivati da će znati voziti. A City je upravo to, bolid s hrpom odličnih igrača i potencijalom da ih ima i više, ali Mancini to ne zna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 23:01
    "Poljski Lech iz Poznana uvjerljivo je slavio protiv engleskog velikana Manchester Cityja" e moj Mirza, kakav crni velikan...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2010. u 23:00
    Ma onaj pametnjaković iskompleksirani Mancini, rak rana Cityja. Treba ga pod hitno nogirati i dovesti nekog normalnog, ko ne razmišlja kakav će šal i kakvu frizuru imati dok ga snimaju na terenu. Žabar tipični.
    Obrisan korisnik
  • klon04.11.2010. u 22:55
    ovaj City je presmješan!!!!
    klon