Nogomet

Deset minuta igre je premalo

Lovro Štrbinić • četvrtak, 04.11.2010.
Deset minuta igre je premalo
Foto: Bruno Karadža

Zvižduci nakon prvog poluvremena vrlo su lijepo oslikali igru Hajduka u prvom poluvremenu. U drugom dijelu nije se puno toga popravilo, a tek je pred sam kraj utakmice ona poznata energičnost na domaćem terenu došla do izražaja kod Splićana. Dojam je da se Hajduk prekasno probudio, ali i da pokraj kvalitetnog Zenita možda i nije mogao prije.

Danijel Subašić: Ponajbolji igrač Hajduka koji je ujedno zabilježio i najmanje grešaka. Čak je uspio i obraniti udarac s bijele točke, ali spora reakcija obrane nije mu dala šanse nakon odbijene lopte. Za ostala dva pogotka također ne može snositi krivicu, a ubilježio je i nekoliko obrana kojima je spriječio još uvjerljiviji poraz splitskog kluba.

Mario Maloča: Ponovno se našao na sad već standardnoj poziciji desnog bočnog igrača, ali se u ovoj utakmici vrlo često pretvarao u trećeg stopera i povlačio u krilo svom golmanu. Prema naprijed skoro nevidljiv, a prema nazad ničim nije pridonio sprječavanju opsade Subašićevog gola u većem dijelu utakmice.

Jurica Buljat: Tragičar utakmice s dva bespotrebno skrivljena jedanaesterca. Do trenutka kad je skrivio prvi kazneni udarac nije djelovao toliko loše, iako je i on kod prvog pogotka mogao kvalitetnije reagirati. Sve u svemu, daleko je to od izdanja kakva se očekuju od jednog reprezentativca.

Hrvoje Vejić: I drugi dio stoperskog para je odigrao dosta blijedu utakmicu, a posebno će se pamtiti loša reakcija kod prvog pogotka kad glavom nije uspio dovoljno daleko izbaciti loptu i otkloniti opasnost. Ipak, u situaciji kad ostatak ekipe nije uspio maknuti igru iz svog kaznenog prostora tešku je krivicu svaljivati na leđa stopera koji su bili pod stalnim pritiskom velikog broja gostujućih igrača.

Ivan Strinić: U ovoj utakmici bio je prisiljen igrati uglavnom pred svojim vratima, pa nije toliko do izražaja došla njegova probojnost prema naprijed. Ipak, u nekoliko navrata probijena je njegova strana obrane, pa se s te strane ne može pohvaliti da je odigrao na razini reprezentativnog prvotimca.

Ervin Bulku: Dosta nervozan u igri, ali i u trenucima kad je lopta mirovala. Također nije uspio uspostaviti ravnotežu u veznom redu i u nekoliko je navrata kasnio u reakcijama i otklanjanju opasnosti. U napadačkom dijelu od njega se i tako ne očekuje puno, pa je mogao više pažnje posvetiti obrambenim akcijama.

Marin Ljubičić: Lijepim potezom prilikom postizanja prvog pogotka umanjio je loš dojam iz prvih sat vremena utakmice kada nije uspio odraditi svoj temeljni zadatak u ovom susretu, a to je razgradnja gostujućih napada i udaljavanje igre od svog gola. U posljednjem dijelu utakmice pokazao je i nešto više aktivnosti u samoj organizaciji napada, ali je u to imao nekoliko netočnih dodavanja.

Senijad Ibričić: Pokušavao, trudio se, ali i malo toga uspijevao. Znao je zadržati loptu, ali nije u mnogo navrata kvalitetno poslužio svoje suigrače. Želja i htijenje mu se ne mogu osporiti, ali je vidljivo da je padu forme i da mora još puno raditi kako bi na europskoj sceni u kontinuitetu pokazivao kvalitetna izdanja.

Anas Sharbini: Ni ovo izdanje nije bilo blizu željenog od ovog momka s Grobnika. Štoviše, ostavio je jako loš dojam jer čak i u situacijama kad bi se uspio osloboditi svoje pratnje uglavnom nije pokazivao ideju za daljnju organizaciju napada. Nekoliko poteza u kojim je pokazao dio svog talenta ne može umanjiti loš dojam i s ove utakmice.

Marin Tomasov (do 61. minute): Još jedno blijedo izdanje ovog zadarskog vječnog talenta. Nažalost, u posljednje vrijeme većina gledatelja je naviknuta na takva njegova izdanja. Loš u obrani, bezidejan u napadu gdje je u nekoliko potencijalno neugodnih situacija po vrata gostiju slabo reagirao.

Ante Vukušić: I nastup mladog Sinjanina ne može se previše kritizirati jer je veći dio susreta bio odsječen od ostatka ekipe i nije dobio gotovo nijednu korisnu loptu u prvom dijelu. U nastavku kad se Hajduk više okrenuo napadima pokazao je da mu ne treba puno da bude opasan, a to je dokazao i postizanjem pogotka nakon što se vrlo lijepo snašao u šesnaestercu gostiju.

Mirko Oremuš (od 61. minute): Ulaskom Oremuša nije Hajduk nije donio toliko na probojnosti prema naprijed i nije previše primijećen u posljednjih pola sata. No, zasigurno je i on barem malo zaslužan za dosta energičniji pristup Splićana u posljednjem dijelu utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj05.11.2010. u 14:20
    buljat je takav kralj, skrivit jedan penal još nekak al skrivit ih dva na istoj tekmi XD i još reprezentativac. pošto znam da će sigurno par hajdukovaca skočit na mene sam da odmah napomenem da ni badelj apsolutno nije zaslužio poziv :)
    Mihalj
  • free2le05.11.2010. u 10:27
    Buljat je u reprezentaciji samo radi nekog balansa Hajdukovih i Dinamovih igraca. Momak je skovaca i ove sezone u EL nas je upropastija.
    free2le
  • Vatreni8205.11.2010. u 09:22
    Jurica Buljat je obicni mesar koji nema veze s nogometom. On nikad nece bit kvalitetni stoper. Neznam zbog cega je reprezentativac. Dok igraci U21 nisu bili dostupni jos sam to mogao donekle razumijeti. Ali sada bi prije dao Vidi, koji sjedi na klupi Leverkusena, sansu nego njemu. Buljat na svakoj... [više na forumu]
    Vatreni82
  • Mihalj05.11.2010. u 08:58
    previše poštovanja za zenit. zenit je dobar al ne tolko da ih se turistički gleda kak igraju. ovi se nisu ni pošteno oznojili
    Mihalj
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 08:34
    kad će ljudi shvatit više da Jurica buljat nije kalibar igrača za Hajduk, a kamoli za reprezentaciju. Da li je neko njemu izmjerio IQ?
    Obrisan korisnik