Nogomet

Vejić: "Težiti igri Zenita"

Maja Giljanović • petak, 05.11.2010.
Vejić: "Težiti igri Zenita"
Foto: Duje Bonačić

Hajdukovci su nakon utakmice bili svjesni da su anemičnom igrom dobrih sat vremena utakmice "bacili u bunar" i da je izdanje iz posljednjih 20-ak minuta premalo za momčad kvalitete Zenita koji je večeras na Poljudu i matematički potvrdio prolazak iz Skupine G.

Nakon poraza od prvoplasirane momčadi ruske lige koja je večeras na Poljudu dva kola prije kraja i matematički osigurala prolazak iz Skupine G Europske lige najiskusniji igrač Hajduka Hrvoje Vejić je izjavio: "Vratili smo se u igru, u posljednjih dvadesetak minuta stisnuli smo ih u njihov šesnaesterac i ponadali se da bi se moglo dogoditi još jedno čudo, ali nismo uspjeli".

"Predobri su, u Zenitu ne igraju pojedinci, igra sistem zbog čega je potpuno nevažno koji je od igrača u tom sistemu na travnjaku. Izađe jedan, zamijeni ga drugi, jednako dobar ili još i bolji. To je nešto čemu i mi u Hajduku moramo težiti, da izostanak jednog igrači ne remeti koncepciju u našoj igri, da ona bude prepoznatljiva kao Zenitova", poželio je Veić.

Strijelac drugog Hajdukovog kola kojim je u 82. minuti probudio nadu navijača na Poljudu Ante Vukušić se nadovezao: "Kasno smo se probudili, u prvom poluvremenu bili su brži od nas, agilniji u duelima, spretniji na odbijenim loptama. U nastavku smo istrčali odlučniji i hrabriji i pokazali navijačima da imaju razloga biti uz nas do kraja, da nam ne zvižde i da nas podržavaju svih 90 minuta".

"Ništa nije izgubljeno, nastavljamo dalje, u igri smo jednako kao i prije večerašnje utakmice. AEK 1. prosinca je naša šansa", zaključio je "sinjski dijamant".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 10:18
    Mislim ja Buljat nije krivac, on je samo stavio slag na tortu, u negativnom smislu. Hajduk se na Poljudu nikad nije bojao "velikih" imena, borio se i ginio na terenu, pa makar na kraju nije rezultatski nagradjen. A sinoc je bas svaki igrac ostavio srce u svlacionici, igrali su kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 09:40
    Točno, ne može se od danas za sutra napraviti ekipa. Međutim, sve to još nekako i ide, ali Hajdukov stoperski par je KRIMINALAN! Koštali su ih već masu golova ove sezone, a koštat će ih i još...
    Obrisan korisnik
  • Vatreni8205.11.2010. u 09:28
    Igra sa sistemom? Pa da se ne mjenja trener 3-4 puta po sezoni mozda bi i Hajduk imao neki sistem. Ovako nikada nista od nekog sistema, uigranosti ili slicnoga. Samo dugorocni rad jednog trenera ce dovesti rezultate. Nemozes od danas do sutra imati uspjehe.
    Vatreni82
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 08:56
    pa onaj Buljat je čudo od igrača, da obrambeni igrač u blok ide skočiti okrenutih leđa...!? ja bi ga doma poslao istog trena!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2010. u 07:21
    @Arch_Luky: ne bih se mogao izraziti bolje nego si rekao!
    Obrisan korisnik