Vodeni sportovi

"Znali smo da je u nama dovoljno baruta"

Maja Giljanović • petak, 05.11.2010.
"Znali smo da je u nama dovoljno baruta"

Četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković na Novom Zelandu je u posljednjih 500 metara skovao prvu hrvatsku zlatnu medalju nakon naslova prvaka svijeta Igora Boraske, Tihomira Frankovića i Milana Ražova osvojenog na Svjetskom prvenstvu u Indianapolisu 1994. godine.

Štroker Letećih Hrvata Valent Sinković nakon osvajanja prve hrvatske zlatne medalje u veslanju na svjetskim prvenstvima u posljednjih 16 godina je izjavio: "Trenirali smo na Peruči i došli potpuno spremni na uvjete koji vladaju na Novom Zelandu. Jak vjetar dizao je valove, ali mi smo na bočne udare vjetra navikli, pripreme su se pokazale punim pogotkom".

Mlađi mu se brat Martin nadovezao: "Brale" (Nikola Bralić, nap. a.) "nas je vrhunski pripremio, vjerovali smo da imamo u sebi utrku vrijednu naslova prvaka svijeta, vjerovali smo da je možemo izveslati. Nismo se bojali vremenskih uvjeta, vjetar je drugima sigurno odmogao, ali mi smo ga zapravo i priželjkivali. Na pripremama smo se upoznali sa svim zamkama vjetrovitog vremena i vjerovali smo da smo sposobni za juriš na najsjajniju medalju".

Vezane vijesti

David Šain je nastavio: "Talijani su iznenadili, u finale su prošli kroz repesaž što samo pokazuje da je naša polufinalna utrka bila jača i koliko smo je dobro odveslali. Cijelu sezonu nismo izgubili od Italije i nismo namjeravali ni ovog puta, u najvažnijem trenutku sezone".

Damir Martin je zaključio: "Imali smo ogromnu želju. Poljacima je primjerice cilj u 2010. bilo Europsko prvenstvo i njih na Novom Zelandu nema" (Poljaci su u Portugalu prošli mjesec osvojili naslov ispred našeg četverca kojem je to jedini poraz sezone, nap. a.). "Naš cilj je, pak, bilo svjetsko zlato i ovdje smo na vrhuncu forme. 500 metara prije cilja bili smo na drugom mjestu dvije sekunde iza Talijana, ali znali smo da još u nama ima baruta. Zapeli smo iz petnih žila, pogurali koliko smo mogli i isplatilo se".

Najboljih hrvatski čamac prošle je godine u Poznanu ostao na četvrtom mjestu, ali od 5. studenog 2010. najbolji je četverac na pariće na svijetu. Šain, Martin i braća Sinković su nakon ukupne pobjede u Svjetskom kupu, srebrne medalje na Europskom prvenstvu i naslova prvaka svijeta do 23 godine kao šlag na tortu čarobne sezone na Novom Zelandu osvojili prvu hrvatsku veslačku zlatnu medalju nakon Svjetskog prvenstva u Indianapolisu 1994. godine i naslova prvaka svijeta Igora Boraske, Tihomira Frankovića i Milana Ražova u dvojcu s kormilarom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom05.11.2010. u 20:10
    SVAKA ČAST!
    The Phantom
  • 280405.11.2010. u 19:24
    BRAVO MOMCI!!!Ljudi imamo SVJETSKE PRVAKE!!!! BRAVO!!!!!
    2804