Rukomet

Vidovec izbio na čelo

Sportnet • subota, 06.11.2010.
Vidovec izbio na čelo

U sjajnoj atmosferi, pred čak 500 gledatelja Vidovec BIOS uvjerljivo je svladao Ivansku i "zasjeo" na prvo mjesto tablice 2. HRL Sjever.

Vidovec BIOS – Ivanska 32:22 (12:9)

Vidovec, dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja: 500. Suci: Cindrić i Gonzurek (Osijek). Nadzornik: Josip Posavec (Varaždin).

Vidovec BIOS: Benko, Dubovičnik 5 (1), Lilić 1, Kežman 1, Brkinjač 2, Svetec 3, Brezić 1, Melnjak 1, Posavec, Jergan, Cafuk, Bujović, Lovrenčić 7, Malner 6 (2), Golub 3, Turković 2. Trener: Zvonimir Melnjak.

Ivanska: Nejašmić, Crnojević 1, Šibarić 3, Prstec 1, Bedeković 2, Taras 4 (2), Višić 5, Raguš 1, Mostovac 1, Kljajić 1, Uršanić 3, Mateo Mraz , Matija Mraz, Hrestak. Trener: Marijan Crnek.

Isključenja: Vidovec BIOS 4 minute (Golub 2, Posavec 2); Ivanska 10 minuta (Mostovac 2+2, Višić 2, Taras 2, Uršanić 2).

Sedmerci: Vidovec BIOS 3 (3), Ivanska 2 (2).

Mora se priznati vidovečki rukometaši ipak su bili favoriti u ovom ogledu, no Ivanska je vrlo dobro parirala Vidovčancima na početku susreta. Tek u 22. minuti Vidovec prvi put stiže do tri gola prednosti, nešto kasnije i do +6, ali se na odmor otišlo s plus tri.

Ipak, u drugom poluvremenu prava rapsodija na terenu. Vidovec je odigrao neusmnjivo svoje najbolje poluvrijeme dosad u sezoni, a od 12:9 s odmora, već u 40. minuti bilo je 19:10. Razbranio se Vujović, kontre su neumoljivo pogađali Lovrenčić i Malner, a vanjsku liniju predvodili su Svetec, Golub i odlično Dobovičnik.

"Ivanska je odlična ekipa, što su i pokazali u prvom poluvremenu. Mi smo znali smo da moramo biti mirni, da nam treba tih 10 minuta, u kojima ćemo prelomiti protivnika, a tako je i bilo. Mislim da je bila jedna odlična utakmica, a publika je bila sjajna. Mislim da bi i mnoge prvoligaške ekipe samo mogle poželjeti ovakve navijače, bili su stvarno sjajni", kazao je iskusni vratar Boris Vujović nakon utakmice.

Do kraja susreta tek rutinsko privođenje utakmice kraju, iako je u jednom trenutku bilo čak i 12 pogodaka razlike, tako da su oba trenera prigodu dala svim igračima da se pokažu u sjajnom ambijentu. Prvi strijelac Vidovca bio je Rene Lovrenčić sa sedam golova, Malner je postigao šest, a Dobovičnik pet pogodaka.

Dvorana u Vidovcu nikad nije bila tako puna, čak 500 gledatelja natiskalo se na tribine i na parket, a domaći su nadlasali i goste iz Ivanske bučnom podrškom tijekom cijelog susreta. No, njih je stiglo ovog puta tek desetak, tvrde da je u mjestu svadba, inače bi ih bilo oko 50-ak. Rukomet je u Vidovcu definitivno hit, vidjeli smo na tribinama i mnoge koji su prvi puta bili na rukometnoj utakmici. U subotu je po prvi puta predstavljena i nova himna kluba, plesale su i vidovečke cheerleadersice, a RK Vidovec preuzeo je čelno mjesto tablice, iako s utakmicom manje.

Slavilo se u Vidovcu još dugo nakon utakmice, a slijedi im novi derbi s Požegom te nakon toga i županijski derbi sa Trnovcem. Ne sumnjamo da će, nakon ovakve utakmice, dvorana u Vidovcu ponovno biti puna do posljednjeg mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!