Košarka

Barcelona želi Bogdanovića

Ivor Krapac • subota, 13.11.2010.
Barcelona želi Bogdanovića
Foto: Kristijan Komarica

S obzirom na problem s ozljedom stopala Gianluce Basilea, koji će pauzirati do veljače, europski prvak Barcelona krenuo je u potragu za pojačanjem na vanjskim pozicijama, a jedna od opcija je i Bojan Bogdanović...

Rana faza sezone ne prolazi bez poteškoća za Barcelonu, koja će još neko vrijeme biti bez Gianluce Basilea, a pored toga, koristio bi im i igrač koji bi na poziciji niskog krila mogao dati predah Peteu Mickealu. Kako piše katalonski dnevnik Sport, u Barceloni su u potrazi za tim pojačanjem bacili udicu i prema Ciboni.

Bojan Bogdanović, koji se u prvom kolu Eurolige u Palau Blaugrani istaknuo s 28 poena, odgovara svemu što katalonski gigant želi, a pored toga, već ima i španjolsko iskustvo u madridskom Realu, u kojem na seniorskim počecima nije dobio pravu priliku, i na posudbi u Murciji. No, prve prave seniorske korake Bogdanović je napravio tek u Ciboni, a napredak koji je pokazao u prvim utakmicama aktualne sezone nije prošao nezamijećeno.

21-godišnji Mostarac nije jedini igrač kojeg prate u Barceloni. Spominje se i 28-godišnji litavski šuter Simas Jasaitis, trenutno bez kluba, koji ima više iskustva u španjolskoj ACB ligi. U sezoni 2007./08. bio je u tadašnjoj Tau Ceramici, danas Caji Laboral, a sezonu potom u predgrađu Barcelone, Joventutu iz Badalone.

Sport dodaje da Barcelona želi zaključiti posao u narednih nekoliko dana, bez obzira bio to Bogdanović, Jasaitis ili netko treći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2010. u 00:33
    nije, nego ima drugu ulogu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2010. u 00:32
    ponuda od 3mj. je za litvanca, ne za njega
    Obrisan korisnik
  • dario2313.11.2010. u 15:51
    Ništa od Bojana u Barceloni vjerojatno, bilo bi glupo da odlazi mijenjat ozlijeđenog igrača. Premlad je za takvo nešto, tako da će Barcelona vjerojatno uzet Jasaitisa koji je bez kluba.
    dario23
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 15:38
    Nisam ga gledao od proslosezonskog finala NLBa,jel moguce da je toliko napredovao da se barsa interesuje?Meni ce zauvek u secanju ostati ona njegova faca kad je Kecman dao trojku :DD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2010. u 14:58
    Ako je lud neka ide na 3 mj u neizvjesnost.
    Obrisan korisnik