Košarka

Bivšim Cibosima po četiri poena

Ante Zovko • subota, 13.11.2010.
Bivšim Cibosima po četiri poena
Foto: Kristijan Komarica

Danas je odigran najveći dio četvrtog kola grčke košarkaške lige. Panathinaikos i Olympiakos s novim su uvjerljivim pobjedama zadržali vrh ljestvice, a za Panellionios je debitirao lanjski Cibos Samo Udrih.

Panathinaikos se poigrao s Kolossosom i uglavnom mislima bio u sljedećem euroligaškom ogledu. Nakon nešto neuvjerljivijeg starta, na kraju prve četvrtine krenula je serija 20:0 i u 18. minuti utakmica je već bila riješena s 37:23.

Obradović je dobro rotirao svoje izabranike, pa je samo Vougioukas imao dvoznamenkast broj poena (12). Diamantidis i Fotsis su dodali po devet za laganu gostujuću pobjedu 53:83.

Olympiakos je morao odraditi domaći zadatak, i to pred vlastitim praznim tribinama. Ikaros Bariše Krasića držao se solidno usprkos stalnom minusu i prve tri četvrtine odigrao zadovoljavajuće s obzirom na okolnosti, ali više od konačnih 86:64 nije se moglo.

Ivković je na parket poslao momčad bez ozlijeđenog Papaloukasa (aduktor) i Nesteroviča, kojem je trebao odmor. Crveno-bijele strijelce je predvodio Nielsen sa 17 ubačaja, a jedan manje postigao je Bourousis. Krasić je završio susret s četiri poena, a najraspoloženiji suigrač bio mu je Maize (14).

Panionios je u posljednjoj četvrtini slomio otpor Panelliniosa i odnio gostujuću pobjedu 59:67. U tom je susretu za Panellionios debitirao prošlosezonski član Cibone, Samo Udrih, koji je prije nekoliko dana stigao kao zamjena za Damira Rančića, te upisao svoja prva četiri poena.

Četvrto kolo u ponedjeljak će zaključiti Peristeri i Iraklis.

Grčka A-1 liga, 4. kolo:
Kavala - Marousi 79:58
PAOK - AEK 92:70
Kolossos - Panathinaikos 53:83
Panellinios - Panionios 59:67
Ilisiakos - Aris 82:87*
Olympiakos - Ikaros 86:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!