Košarka

Zadrani startali porazom

Lovro Štrbinić • utorak, 16.11.2010.
Zadrani startali porazom

Prva ovosezonska utakmica u Eurochallenge kupu neće Zadranima ni njihovim pristalicama ostati u dobrom sjećanju. Hrvatski predstavnik poražen je u Turskoj od kluba Pinar Karsiyaka, koji je bio bolji rezultatom 88:81.

U Turskom gradu Izmiru KK Zadar je započeo svoj ovogodišnji put po europskim dvoranama. Nadamo se da nastavak natjecanja neće biti preslika ove današnje utakmice jer u tom slučaju Zadrani nemaju previše razloga za optimizam. Danas nisu dovukli utakmicu ni do neizvjesne završnice, već je mnogo prije isteka posljednje minute bilo jasno da će bodovi ostati u Turskoj.

Ipak, dvoboj nije počeo tako loše za goste, koji su u drugom dijelu prve četvrtine stvorili malenu prednost koja je na kraju te dionice bila izražena s tri poena razlike. No, ništa neobično za ovosezonsku zadarsku momčad, takav tempo igre nije bio dugo izdrživ i već druga dionica donosi pad u igri, pa Karsiyaka na predah odlazi s pet poena prednosti.

Vezane vijesti

Na početku drugog poluvremena zadarski igrači se vraćaju na nešto manji zaostatak, ali idući nalet domaćina ipak ne uspijevaju zadržati. Karsiyaka serijom 10:0 odlazi na tada najvećih +12, a utakmica kreće u nepovoljnom smjeru za Danijela Jusupa i njegovu momčad. Posljednja četvrtina donosi ipak odlučniji nastup Zadra, barem u prvom dijelu te dionice. Sada oni serijom 10:0 uzvraćaju domaćinima i dolaze na samo četiri poena zaostatka sedam minuta prije kraja utakmice.

Nažalost, bliže Turcima nisu došli i igrači Karsiyake s nekoliko vezanih koševa ipak odlaze na nešto veću prednost koja se na kraju zaustavila na sedam poena razlike, odnosno na rezultatu 88:81.

U redovima domaćeg sastava Eldridge i Batuk ubacili su po 19 poena, dok je najkorisniji bio Furkan Aldemir s 13 poena, 14 skokova i dvije asistencije. Kod Zadrana bolji od svojih suigrača na parketu bili su Ive Ivanov s 19 poena i sedam skokova, te Brandon Brown s 20 poena i pet skokova.

Foto: Mateo Smolić-Ročak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!