Nogomet

Pobjede naših konkurenata za Euro

Marin Pintur • srijeda, 17.11.2010.
Pobjede naših konkurenata za Euro
Foto: EPA

U mnoštvu reprezentativnih prijateljskih utakmica ove srijede, hrvatske bi ljubitelje nogometa najviše trebali zanimati susreti naših protivnika u borbi za Euro 2012., Grčke i Gruzije. Obje su momčadi bile uspješne na gostovanjima.

Grčka će vjerojatno biti najveća konkurencija našoj reprezentaciji u borbi za prvo mjesto u skupini. Da su na pravom putu, pokazuje i današnji rezultat u Beču gdje su svladali domaćina Austriju s 2:1. Prvo je poluvrijeme završilo bez pogodaka, a gosti su poveli u 48. minuti preko Celticovog napadača Samarasa. Uzvratio je s druge strane Fuchs, ali pobjedu Grcima je osigurao Fotakis deset minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka.

Gruzijci su iznenadili Sloveniju usred Kopra, posebno ako se primijeti da su domaći poveli u 51. minuti preko bivšeg igrača Dinama Cesara. Gosti su okrenuli rezultat u samo dvije minute, u 67. je bio precizan Guruli, a u sljedećoj minuti Ananidze. Inače, sljedeća kvalifikacijska utakmica Hrvatske je upravo u Gruziji u ožujku iduće godine.

Na neutralnom terenu u Klagenfurtu miroljubivo su ”podijelili bodove” Italija i Rumunjska. Zanimljivo, oba pogotka na utakmici je postigao nogometaš Stuttgarta Ciprian Marica. Prvo je u 34. minuti doveo svoju reprezentaciju u vodstvu, ali je u 82. minuti postigao autogol za konačni rezultat od 1:1.

Švedska i Njemačka nisu ispunili očekivanja navijača, te su odigrali utakmicu bez zgoditaka. Viceprvak svijeta Nizozemska je na Amsterdam Areni svladala Tursku s 1:0, a pogodak odluke je postigao Klaas-Jan Huntelaar u 52. minuti.

Iako je Švicarska dvaput vodila protiv Ukrajine, na kraju je ipak završilo s remijem u kojem se najviše istakao dvostruki strijelac za domaće Alexander Frei. Također dvostruki strijelac, ali u pobjedi svoje Poljske nad Obalom Bjelokosti je bio Lewandowski. Irska i Norveška su dugo držale 1:1 da bi pogotkom u kasnoj fazi utakmice pobjedu Norveškoj donio Huseklepp.

Dvoboje bez pobjednika su odigrali Danska i Češka, Luksemburg i Alžir, te Sjeverna Irska i Maroko. Pobjedu je ubilježila reprezentacija SAD-a nad Južnoafričkom Republiko.

Međunarodni prijateljski susreti:
Danska – Češka 0:0
Luksemburg – Alžir 0:0
Švicarska – Ukrajina 2:2
Austrija – Grčka 1:2
Nizozemska – Turska 1:0
Poljska – Obala Bjelokosti 3:1
Rumunjska – Italija 1:1
JAR – SAD 0:1
Švedska – Njemačka 0:0
Irska – Norveška 1:2
Sjeverna Irska – Maroko 1:1
Slovenija – Gruzija 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!