Nogomet

"Hrvatska igra odličan nogomet"

Borna Rupnik • četvrtak, 18.11.2010.
"Hrvatska igra odličan nogomet"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije ponudio je svoja razmišljanja o protekloj godini. Svi se slažu da je ostvaren uspjeh...

Pomoćnici Slavena Bilića također su iznijeli svoja viđenja godine na izmaku. Aljoša Asanović smatra da je Hrvatska postignutim rezultatima potvrdila svoju vrijednost.

Malonogometni turnir i nagrade

U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom te uz pokroviteljstvo predsjednika Ive Josipovića, Klub navijača Uvijek vjerni sredinom prosinca organizira četiri malonogometna turnira na kojima će navijači odmjeriti svoje vještine. S ciljem njihove homogenizacije i uz jedinstven nagradni fond, igrat će se u Vukovaru, Kninu, Rijeci i Samoboru.
Ujedno su objavljeni kandidati za nagradu Vatrena krila, koju ovaj klub navijača daje najsrčanijem igraču reprezentacije. Prošle je sezone priznanje dobio Vedran Runje, a ove su godine kandidati Niko Kranjčar, Joe Šimunić, Darijo Srna, Ivica Olić i Eduardo da Silva.

"Mi u stožeru na čelu sa Slavenom Bilićem mislimo da smo godinu zaključili fantastično, s deset bodova u kvalifikacijama, a te su četiri utakmice dokazale ono što smo i prije znali - da imamo kvalitetu. Mislimo da ćemo u nastavku biti još bolji jer imamo generaciju koja dolazi, koju smo na vrijeme uključili i nastavljamo prema zadanom cilju, a to je da na Europskom prvenstvu budemo još bolji".

Utakmicu protiv Malte Asanović je kratko prokomentirao: "Dominirali smo svih 90 minuta i priveli je kraju bez ikakvog stresa".

Slično je govorio i Nikola Jurčević, koji je izdvojio i nekoliko pojedinaca koji su se u srijedu navečer predstavili u dobrom svjetlu: "Odigrali smo vrlo dobru utakmicu i na pravi način zaključili ovu godinu. Ubilježili smo vrlo uspješne rezultate, i zaokružili godinu bez poraza. Imamo kvalitetu, imamo atmosferu, a svakom utakmicom dobivamo na širini. Osim potvrđenih igrača, dvoboj s Maltom dao je potvrdu da se itekako možemo osloniti, primjerice, na Dujmovića, da je Kalinić odličan centarfor, da možemo računati i na Mandžukića i na Iličevića".

"Svi imaju šansu pokazati se i nametnuti, te se priključiti reprezentaciji, a svaki se igrač zasad bez problema aklimatizirao i ušao u skupinu uspješnih. Napravili smo velik dio posla za plasman na Europsko prvenstvo, ali nema opuštanja, čeka nas još mnogo posla. Međutim, optimisti smo za sljedeću godinu i mislim da možemo zadržati prvo mjesto", dodao je Jurčević.

Ni Robert Prosinečki ne smatra drukčije: "Moramo biti prezadovoljni kako smo završili godinu, imamo odličnu atmosferu i drago nam je da su se novi igrači dobro uklopili, pokazali su da možemo računati na njih. Nastavljamo raditi po zacrtanom planu, a brzo će doći Gruzija, što će biti jedna od naših najvažnijih utakmica. Mi smo reprezentacija koja igra odličan nogomet, a s obzirom na teren bili smo izvrsni protiv Malte. Bez obzira na njihove slabosti, dečki su dali sve od sebe".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 15:05
    čovjek ima pravo - ako nema pristupa, nema rezultata. I tako je u sportu, tako je u poslu, tako je u bilo kojoj sferi rada...
    Obrisan korisnik
  • Weasley18.11.2010. u 14:53
    sve dok su u stručnom stožeru ljudi koji su osvojili broncu uspjeh je zagarantiran
    Weasley
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 14:31
    čovječe pa šta pričaš ti,mi smo 9.reprezentacija na fifinoj listi,imamo odličnu repku,stručni stožer ne može biti bolji(po meni),u stanju smo osvojit EURO 2012.,samo naprijed momci,HRVATSKA !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2010. u 13:41
    ma sjajni smo, treba se umislit i u tbtbilisiju doć dignute glave da nas natamburaju. spustite se malo, ne možemo nikoga dobiti ako ne igramo maksimalno napaljeno. ono jučer je bilo na tom tragu, ali skoro su nam 2 projektila Malte pokvarile predstavu... inače ja sam zadovoljan pristuopm
    Obrisan korisnik