Rukomet

Lokomotiva uspješna protiv Nizozemki

Davor Sajko • petak, 19.11.2010.
Lokomotiva uspješna protiv Nizozemki
Foto: Davor Sajko

U ovosezonskoj europskoj premijeri, u trećem kolu Kupa pobjednica Kupova, rukometašice Lokomotive svladale su svoje gošće iz Nizozemske rezultatom 20:15 (11:9), ali znatno teže nego što rezultat sugerira...

Pet pogodaka "viška" trebala bi biti dovoljna prednost uoči uzvrta koji se igra u subotu opet u zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova, no na trenutke igra je bila daleko od konačne prednosti.

Početak je protekao u odmjeravanju snaga i Lokomotiva je imala minimalnu prednost i tek su sredinom prvog dijela "Lokosice" uspjele mini serijom otići na +4. No, u posljednjim minutama prvog poluvremena dekoncetracija u obrani domačih rukometašica dozvolila je gošćama da se opet rezultatski približe na samo dva pogotka (11:9)

U nastavku susreta Lokomotiva je započela pogotkom i očekivao se novi pozitivan niz, no Nizozemke su igrale izuzetno koncentrirano u obrani i "zaključale" svoja vrata tako da je čak prvih deset minuta drugog dijela završio, osim početnog pogotka, bez pogotka, na obje strane.

Ipak su Lokosice nakon nekoliko dobrih izigranih akcija uspjele ponovo ostvariti prednost od pet pogodaka, no kao i u prvom dijelu, dekoncentracija i neiskustvo igranja europskih utakmica, rezultiralo je sa tri isključenja u nekoliko minuta što su gošće iskoristile i došle ponvno na dva pogotka zaostatka.

Ključni trenutak sureta bio je obranjeni sedmerac Vanje Radić u trenutku kada bi se Nizozemke pogotkom približile na samo jedan pogodak razlike. Izvanredna obrana Vanje Radić bio je dodatni stimulans Lokosicama i angažiranijom igrom u posljednjh nekoliko minuta utakmice domaće su rukmetašice došle do prednosti od pet pogodaka te je susret završio s konačnih 20:15.

Uzvratni susret je već na rasporedu u subotu (sutra) kada će se u istoj dvorani s početkom u 19 sati ponovno susreti ove dvije momčadi.

Kup pobjednica kupova, treće kolo, prva utakmica:
Lokomotiva - Huyser E en O 20:15 (11:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!