Nogomet

Tek IO o Štimcu ili Markoviću

Ivana Jurica • subota, 20.11.2010.
Tek IO o Štimcu ili Markoviću
Foto: Martina Japundžić

Samo dan nakon što je nogometni klub Šibenik javno kazao kako podržava kandidaturu Igora Štimca za predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza, i Nogometni savez Šibensko-kninske županije na današnjoj je Skupštini trebao donijeti svoje mišljenje. No, skupštinari su se složili da odluku donese izvršni odbor koji bi se trebao sastati za koji dan. Ujedno, izabran je i novi predsjednik saveza, to je dopredsjednik nogometnog kluba Šibenik Željko Dulibić.

Željko Dulibić je bio jedini kandidat za predsjednika, a predložili su ga klubovi Šibenik, Krka, Šubićevac, SOŠK i Oluja. Izabran je sa 35 glasova za, četiri protiv, pet je listića bilo nevažećih, a glasovanje je bilo tajno.

Dulibić, koji će na čelnoj poziciji županijskog saveza zamijeniti Gojislava Krnića, koji je više od deset godina sjedio na tom mjestu, po imenovanju je naglasio da će nastojati doprinijeti razvoju nogometa u cijeloj županiji: “Radit ću na održavanju i unaprjeđenju svih natjecanja koje organizira naš savez, naročito na unapređenju infrastrukture koja je rak rana sviju. Radit ćemo i na osnivanju novih klubova, a tu već postoje nekakve inicijative. Posebno ćemo raditi na unaprjeđenju odnosa unutar saveza, sa ostalim savezima, te sa HNS-om. I ono što je posebno važno da unaprijedimo odnose između nositelja kvalitete u županiji, HNK Šibenik i ostalih klubova.“

Dopredsjednici NSŠKŽ i u ovom će mandatu biti Jure Zečević i Marin Mikšić, koji su zajedno s Dulibićem, i članovi Izvršnog odbora. Upravo će oni, zajedno sa još desetoricom članova IO, u sljedećih nekoliko dana, najvjerojatnije sljedećeg tjedna, odlučiti kome će se prikloniti savez – Štimcu ili Markoviću.

Na Skupštini je odlučeno da će županiju na Skupštini HNS-a u prosincu predstavljati predsjednik nogometnog kluba „Šibenik“ Goran Pauk i član Izvršnog odbora HNS-a (ponovno izabran na tu dužnost) Ante Kulušić.

Osim glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića, Skupštini je prisustvovao jedan od kandidata – Igor Štimac koji je prvo zahvalio na pozivu ističući: “Ovaj je poziv pokazatelj demokratičnosti i uvažavanja, međusobnog respektiranja. Nažalost, nemamo u svim županijama takav pristup. Zašto sam krenuo u kandidaturu? Zašto što sam jednako kao i vi nezadovoljan s onim što jest naš nogometni savez danas i način na koji funkcionira. Moramo biti iskreni i priznati da egzistiramo u savezu nejednakih, neravnopravnih, odnosno u savezu povlaštenih, savezu koji je stvorio animozitet, podjele između sjevera i juga, savezu u kojem prevladavaju klubaški interesi i u kojem ima najviše nezadovoljstva.“

“Ova naša kampanja, kažem naša jer jednako mislimo, je da se vratimo na neki bolji put u kojem ćemo se svi osjećati jednako zaštićeni. U kojima ćemo stvoriti savez koji neće biti šef klubovima koji su njegovi članovi, već servis koji će imati otvorena vrata svaki put i za svakoga, savez koji će pomoći ne onda kada treba glas, pa doći sa 50 lopti ili deset trenirki, nego savez koji će svakodnevno kontaktirati svoje članove, razvijati infrastrukturu i međuljudske odnose“, kazao je Štimac na današnjoj izbornoj Skupštini nogometnog Saveza Šibensko-kninske županije.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!