Rukomet

Međimurci u Srbiji

Ivana Strahija • nedjelja, 21.11.2010.
Međimurci u Srbiji
Foto: Ivana Strahija

U nedjelju RK Međimurje, u trećem pretkolu Challenge kupa, gostuje u Beogradu, a na put su čakovečki rukometaši krenuli ne baš dobrog raspoloženja.

Naime, posljednji su prvenstveni susret, protiv Dubrave, izgubili na vlastitom parketu u Čakovcu, a igra i zalaganje koje su pokazali bilo je – zabrinjavajuće. Priupitali smo trenera Željka Anića što se dogodilo: "Dogodila nam se dobra lekcija, koju ćemo zapamtiti ako budemo pametni, a to je da se samo maksimalnim zalaganjem može postići rezultat. Još jednom smo također vidjeli individualne nedostatke igrača, ponavljanje jednih te istih grešaka. Nije mi jasno kako igrači u toj dobi još nisu pošteno svladali ni hvatanje i dodavanje lopte, a kamoli neke tehničko-taktičke kompleksnije zadatke", ljut je bio Anić.

Jedino čime je mogao biti zadovoljan nakon utakmice protiv Dubrave bila je obrana: "U obrani smo odigrali najbolje do sada i primili smo samo 24 gola, od momčadi koja redovito postiže 27-30. Iako je naš golman obranio samo osam lopti mi smo mogli imati tri-četiri gola prednosti da smo realizirali naše napade, kad smo stvorili čiste prilike. Mogli smo spriječiti protivnike da se razmašu, a ovako smo im dali štap u ruke da nas tuku."

Teško će biti dići rukometaše nakon takvog poraza, no Anić smatra da je razgovor i osobni integritet rješenje: "Svaki od njih mora biti samokritičan i prihvatiti dio odgovornosti, jedino se tako može dalje."

Posebno je poraz nezgodan je poraz u prvenstvu pred gostovanje u Beogradu protiv Partizana: "Iskreno, ja bih odmah zamijenio obje utakmice protiv Partizana za pobjedu protiv Dubrave. Kako sam već puno puta kazao, Međimurje nema fond igrača za Europu, koji može izdržati borbu na dva fronta. Cilj je protiv Partizana proći što bezbolnije."

Ono što će biti važno jest da momci dostojno predstave Hrvatsku u Beogradu, na tome će Anić insistirati: "Igra hrvatski klub protiv srbijanskog, ne dolazi u obzir da se igra kao u srijedu protiv Dubrave. To je zabranjeno."

Nakon što odrade Challenge i prvenstvo, Anić se nada uvesti promjene i s igračima odraditi dobre pripreme za iduću godinu: "Sigurno treba mijenjati koncepciju, ali i funkcioniranje kompletnog kluba. Možda nam sada ne bi nedostajalo igrača da sam ja s njima odradio cijele pripreme, no što je tu je. Danas neki momci ne odrađuju što se od njih očekuje i oni se trebaju zapitati koje su njihove vrijednosti i domet."

Međimurje svoj susret protiv Beograđana započinje u 18 sati, a u nedjelju svoju utakmicu u Kupu EHF-a igra i našički Nexe, koji gostuje kod Gorenja u Sloveniji. Ta utakmica započinje u 19 sati. Od 16 sati pak igra Buzet, u Challenge kupu, u Ukrajini protiv kluba Motor-ZNTU-ZAS.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!