Rukomet

Ponoviti Ciudad Real i još malo

Ivana Strahija • nedjelja, 21.11.2010.
Ponoviti Ciudad Real i još malo
Foto: Davor Sajko

Pred CO Zagrebom je iznimno težak susret petog kola Lige prvaka, u kojem gostuju kod Flensburga. Njemačka momčad nedavno je dobila novog trenera, a koliko će to utjecati na igru ostaje Zagrepčanima tek otkriti.

Prije jednomjesečne pauze u najelitnijem europskom klupskom natjecanju Zagrepčani su Areni pokazali zbilja dobru igru protiv renomiranog protivnika, španjolskog Ciudad Reala, i remizirali 30:30. Malo je nedostajalo do pobjede, da je prošla koja lopta više... sad bi Zagrepčani bili koje mjesto više na tablice skupine D. No, apsolutno je odličan bio vratar Šego, koji je upisao 18 obrana, a upravo se još jednom njegovom super izdanju nada trener Nenad Kljaić i u nedjelju u Njemačkoj.

Motor ekipe bit će dakako Ivano Balić, koji se u posljednjih mjesec dana, dakle baš za vrijeme trajanja europske pauze, posvetio zdravstvenim problemima i boljeticama. U centru pozornosti bili su leđa i rame našeg rukometnog maestra, ali je sad sasvim spreman za izazov kojeg je postavio Flensburg. Kljaić je najavio: ''Oni igraju tipično 'njemački'. Nisu navikli na dublje obrane, tako da će taj dio igre biti ključan u ostvarenju dobrog rezultata. Očekujem kako će Ivano i Tonči biti motori ekipe, a njima se moraju pridodati i ostali igrači. Golmani moraju odraditi solidnu večer i jedino tako možemo do bodova.''

Njemačka momčad i njen nov trener Ljubo Vranješ, kao i svaki onaj koji stane preko puta Ivanu Baliću, naglašava njegovu važnost. Tako je i Vranješ kazao: "Balić nije nikakva diva bez pokrića, iako jest pravi superstar. 'Prokleto' je jak i glava je momčadi, malo zastrašuje njegova trenutna forma i razina na kojoj igra unatoč svim ozljedama." Bivši sportski direktor, a sada trener Flensburga također je svjestan jake Zagrebove obrane: "Moramo biti strpljivi i čekati prave prilike za šut. Zagreb je i inače jaka, razigrana i tehnički potkovana ekipa koja zajedno igra dulje vrijeme. Također ima i mladih, 'gladnih' igrača, što naše goste čini nepredvidljivima."

No, Vranješ je uvjeren da će domaći parket, Campushalle, biti srećonoša za Flensburg. S druge strane, Zagrepčani planiraju razvući Flensburgovu 6-0 obranu i tako doći do prostora za šut, a spremni su i na 'batine', jer su Nijemci poznati kao opaka, agresivna momčad.

Oba trenera imaju važne izostanke u svojim ekipama. Vranješ je bez pivota Michaela Knudsena, danskog reprezentativca koji je ozlijeđen došao još s Europskog prvenstva u Austriji, te prošao nekoliko operacija, a posljednja mu je ozljeda prsta. On će se tek za tjedan dana ponovno priključiti treninzima, kažu u Flensburgu, dok će hrvatska strana biti bez Ljube Vukića, lijevog krila, koji je zbog ozljede pucačke ruke s parketa udaljen na par mjeseci i morat će na operaciju. Oba su izbornika tako pozvala pomladak u svoje sastave, Vranješ se odlučio za Brijana Schmidta i Lennarta Carstensa, dok je Kljaić pozvao Antonija Kovačevića, koji se tek u četvrtak priključio Zagrebovoj momčadi.

Do sad su se Flensburg i Zagreb susretali osam puta, a Nijemci su upisali pobjedu u šest slučajeva, uključujući i sve četiri domaće utakmice. U ovoj sezoni Lige prvaka su Nijemci upisali tri pobjede (29:22 Constanta, 35:23 Bosna, 34:22 St. Petersburg), ali i jedan veliki poraz (19:27 protiv Ciudad Reala u Španjoskoj). Zagrebaši su za to vrijeme bez poraza, ali sa dvije pobjede (33:23 Constanta, 35:28 St. Petersburg), te dva remija (26:26 Bosna, 30:30 Ciudad Real), pa su obje ekipe na šest bodova, no Flensburg ima bolju gol razliku, +23, od Zagreba (+17).

Bit će to dakle pravi sraz za drugo mjesto, a već za tjedan dana se isti protivnici susreću u Zagrebu.

Liga prvaka, skupina D, 5. kolo
Flensburg – CO Zagreb 15.30

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSM Constanta29:28St. Peterburg
Bosna BH Telecom22:29Atletico de Madrid
Flensburg32:29RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000721.11.2010. u 14:18
    Naprjed Zagreb
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik21.11.2010. u 14:09
    Jako teško Zagreb može protiv do bodova u Flensburgu,koliko god je Flensburg slabij od Ciudada,treba imati na umu da Flensburg u Bundesligi ima najmanje 5-6 ekipa koje su po kvaliteti jače ili slabije od Zagreba,a jake utakmice u nogama mogu i da presude današnji meč!!
    Obrisan korisnik