Rukomet

Real uvjerljiv, Bosna i dalje bez pobjede

Ivana Strahija • nedjelja, 21.11.2010.
Real uvjerljiv, Bosna i dalje bez pobjede
Foto: EPA

U subotu je nastavljeno peto kolo Lige prvaka, a u 'Zagrebovoj' skupini D Ciudad je slavio u Sarajevu, pa momčad Irfana Smajlagića i dalje piše nulu u koloni pobjeda.

Ciudad Real u BiH je otputovao iskoristiti priliku i odraditi susret Lige prvaka kao odličnu pripremu za derbi protiv Barcelone u Asobalu kroz četiri dana. Na krilima sjajno raspoloženog Kire Lazarova, koji je za Ciudad postigao sedam golova, Španjolci su od samog početka bili dominantni. Već po povratku na teren nakon odmora odlaze na 18:11, što Bosna nije mogla dostići. Time su Španjolci uvjerljivo prvi u skupini D, a sedam ih velikih bodova dijeli od petog mjesta koje znači ispadanje. Spomenimo da su u 22 gola Bosne svoje pogotke ugradili i Hrvati: Igor Karačić (4), Josip Pažin (1) i Luka Raković (1), dok Danijel Mesarić nije bio u sastavu Irfana Smajlagića. Sandro Uvodi imao je osam obrana.

U gostima je slavio i Montpellier Nikole Karabatića, koji se vratio u francusku ekipu, zajedno s Vidom Kavtičnikom, nakon ozljede. Malo tko je očekivao pobjedu francuske momčadi u Danskoj protiv KIF Koldinga, a nakon što su bodovi otišli gostima, oni su na ukupno šest, baš kao i KIF te HSV. Danci u utakmici protiv Montpelliera jednostavno nisu bili dovoljno agresivni u obrani, a u jednom je trenutku bilo i 16:26. "Iskreno, iznenadila me relativna lakoća pobjede u Koldingu, gdje sam u svim dosadašnjim utakmicama doživio mnogo veći otpor. Mislim da su KIF-u presudili naši kontranapadi u prvom poluvremenu, a u drugom nam je bilo sasvim lako igrati", kazao je Karabatić nakon utakmice.

U skupini B igrala se još utakmica HSV – Tatran Presov, a Nijemci su pobjedom s četvrte skočili na ugodniju treću poziciju. Njemački klub imao je poteškoća sa slovačkim samo u prvih dvadesetak minuta, no kad se domaća obrana zagrijala, a napad razigrao, pomoći za Tatran Presov nije bilo. Zvijezda večeri u Hamburgu bio je svakako Pascal Hens sa šest pogodaka, naš Blaženko Lacković postigao je pet, a Igor Vori četiri. Domagoj Duvnjak nije ulazio u igru. "Nama je ovo bila prilika da upoznamo momčad svjetskog renomea, no vrlo brzo nam je bilo jasno zbog čega su oni tako dobri. Iz minute u minutu bilo nam je sve teže igrati", pokušao je -12 objasniti trener Tatrana Rastislav Trtik.

U skupini A Kielce je i nakon utakmice protiv Barcelone kod kuće bez pobjede i na svega jednom bodu. Momčad našeg Mirze Džombe, koji je postigao dva gola za Kielce, krenula je u utakmicu s mnogo entuzijazma, ali je u svojoj gorljivosti išla iz greške u grešku, pa Barcelona brzo ima 7:2. Bolje su zaigrali Poljaci sredinom drugog poluvremena, ali ih Španjolci nisu pustili bliže nego -4. Najbolji strijelac večeri bio je gostujući Iker Romero s 11 golova, koji je pohvalio publiku u Kielceu: "Radovao sam se dolasku u Kielce jer ispred ovakvih gledatelja rukometaš ne može imati loš dan. Igrali smo dobro, imali i sreće i ova je pobjeda važna na putu u iduću rundu."

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSM Constanta29:28St. Peterburg
Bosna BH Telecom22:29Atletico de Madrid
Flensburg32:29RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2010. u 10:02
    Kad je već na slici Josip Nekić trebali ste navesti da je i on igrao za sastav Bosne. Pa i on je Hrvat.
    Obrisan korisnik