Liga prvaka - Skupina D, 5. kolo, 21.11.2010, 15:30 h
Flensburg
Flensburg 32:29 RK Zagreb
RK Zagreb

CO Zagreb iz Flensburga s minus tri

Damir Žbulj • nedjelja, 21.11.2010.
CO Zagreb iz Flensburga s minus tri
Foto: Kristijan Komarica

U petom kolu skupine D rukometne Lige prvaka CO Zagreb je gostovao na sjeveru Njemačke, kod Flensburga. Nakon prva četiri odigrana susreta u skupini obje momčadi imale su po šest bodova te je ovaj dvoboj bio izrazito važan u borbi za drugo mjesto...

CO Zagreb je posljednji put dobio u Njemačkoj prije osam godina te je ovo bila prilika da se razbije ta neugodna tradicija. Zagrebaši su poveli nakon pogreške domaćih u prvom napadu, a kontru je realizirao Štrlek. No ubrzo Flensburg radi seriju te odlazi na 4:1, uz dva gola Mogensena u tom razdoblju. Na isteku pete minute realizacijski post prekida Zagreb te golom Horvata smanjuje rezultat.

U sedmoj minuti Štrlek, drugim pogotkom, smanjuje na 5:4, ali u dva iduća napada Zagrebaši griješe pa Flensburg odlazi, golom Heinla, na plus dva. Gojun je uz to zaradio isključenje pa ja Zagreb prvi puta ostao s igračem manje. Krila drže Zagreb u igri na početku susreta, a Štrlek ponovno postiže važan gol za smanjenje vodstva. Domaći ipak uspijevaju, golovima Heinla i Mogensena, otići na plus tri u tom razdoblju.

Vezane vijesti

Kapetan Zagreba, Zlatko Horvat, postiže svoj treći pogodak i smanjuje na 9:7, a Kljaić u 14. minuti pokušava stavljanjem Škofa među vratnice zaustaviti nalet domaćih. Ubrzo se na vrata Zagreba vratio Šego, a Balić do prvog pogotka stiže u 15. minuti kada smanjuje rezultat na 10:8. Međutim, na suprotnoj strani odličnu partiju pruža Mogensen i svojim petim pogotkom ponovno diže prednost na plus tri za Flensburg.

U 17. minuti Horvat zarađuje kaznu od dvije minute, Valčić zabija važan gol s igračem manje, deseti za Zagreb. Nakon toga slijedi veliki niz domaćih te u 22. minuti prvi put odlaze na plus pet te je Kljaić prisiljen pozvati minutu odmora kako bi prekinuo seriju Flensburga.

Horvat u 23. minuti postiže svoj četvrti pogodak te smanjuje rezultat na 15:11. Nastavlja se igra gol za gol. Hansen je u 26. minuti realizirao prvi sedmerac na susretu za 17:12 domaćih, a u posljednju minutu ulazi se s prednošću Flensburga od četiri pogotka. Mogensen je u posljednjim trenucima uspio postići svoj sedmi pogodak i zaraditi isključenje Gala, no s istekom vremena Kopljar postiže svoj prvi pogodak i postavlja rezultat poluvremena na podnošljivih 19:15. Krila CO Zagreba postigla su osam pogodaka, Valčić je pridodao još četiri, dok se kod domaćih istaknuo odlični Danac Mogensen sa sedam golova, a Carlen je, uz stopostotni učinak, zabio još četiri zgoditka.

Zagreb je u nastavak ušao bez isključenog Gala pa domaći to koriste i postižu tri uzastopna pogotka i prvi put odlaze na plus sedam. Kopljar drži Zagreb u utakmici i postiže prvi zgoditak za Zagreb u drugom dijelu, no Gal ubrzo ponovno radi prekršaj za isključenje. Špiler u tom razdoblju postiže bitan gol s igračem manje, Kopljar zabija 18 gol za Zagreb, a Horvat realizira kontru za 24:19, uz odličnu seriju Škofa, koji je u tom periodu obranio i sedmerac.

Zagreb i dalje nose njegova krila te golovima Horvata i Štrleka smanjuje rezultat na 25:21, u desetoj minuti nastavka. Dvije minute kasnije Zagreb se uspijeva spustiti na samo minus tri, golom Štrleka iz sedmerca. Kopljar je u idućem napadu propustio smanjiti na minus dva, ali već u sljedećem, nakon pogreške domaćih, Vlačić smanjuje samo na dva razlike. Škof je nastavio s odličnom partijom, ali u 15. minuti nastavka Zagreb ponovo ostaje s igračem manje i domaći brzo odlaze na 27:23. Štrlek je u posljednjim trenucima kazne, uspio realizirati kontru i postići svoj šesti pogodak za 27:24, ali golman Beutler brani dvije izgledne prilike Zagrebaša da se u potpunosti vrate u utakmicu.

Posljednjih deset minuta Zagreb ipak ulazi s minusom od dva pogotka, a gol je ponovno postigao kapetan Horvat, svoj osmi na susretu. u 52. minuti propuštena je prilika da se smanji na samo minus jedan, a domaći preko Carlena zabijaju iz kontre, za 28:25. U posljednjih pet minuta ipak Flensburg ulazi s osjetnom prednošću, a na semaforu je 30:26, uz promašaje Valčića i Kopljara. Kopljar se iskupio dvoje minute prije kraja te je svojim petim pogotkom smanjio rezultat na 31:27. Zagreb je u posljednju minutu ušao s igračem više te je golovima Balića i Horvata uspio postaviti na konačnih 32:29.

Zagreb je doživio prvi poraz u Ligi prvaka, nisu bili pravi veći dio utakmice, ali na kraju se vraćaju u Zagreb s podnošljivim zaostatkom. Najbolji kod Zagrebaša bio je kapetan Zlatko Horvat s devet pogodaka, dok je za Flensburg odličan bio Danac Mogensen s osam postignutih golova.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSM Constanta29:28St. Peterburg
Bosna BH Telecom22:29Atletico de Madrid
Flensburg32:29RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren22.11.2010. u 15:25
    Bitno da si ti, mmnn, svojim postom pokazao veliko rukometno znanje i obrazovanje A i pismenost je isto upitna... ;) ;)
    Zdren
  • Obrisan korisnik22.11.2010. u 09:39
    nemojte se ljutit al potpuno ste rukometno neobrazovani,što me i ne čudi jel 90% hrvata je polupismeno,misli što zna uključit kompjuter i pisat svašta da su inteligentni.Sjedite za kompjutorima i prosvjedujete,haha smiješno-kukavice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2010. u 22:45
    Naše skoro sve sportske saveze,vodi bagra blagoslovljena od Hdz-e,koja kad joj bude gusto u usta uzima i vatikan i kataoličanstvo kao Marković neki dan,to je toliko jadno.Nije ovo ništa protiv politike i bilo koje stranke ali to je ono kad se politika negativno,interesdžijski petlja u sport!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2010. u 22:19
    Slažem se da dečki trebaju pokazati potencijal, ali se pitam kada će ga pokazati uz toliko šanse koja se daje kopiju, Gobac a valjda će ko Marković doživjeti stotu. Treba mijenjati zakon o sportskim penzijama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2010. u 21:50
    Mislio sam na Brdara,greškom sam 2 puta napisao Markotić!!
    Obrisan korisnik