Rukomet

Buzetu -8 u Ukrajini

Ivana Strahija • nedjelja, 21.11.2010.
Buzetu -8 u Ukrajini

Buzet je odigrao prvu utakmicu trećeg pretkola Challenge kupa i poražen je s 28:20 u ukrajinskom gradu Zaporožje. Rukometašima Motor-ZNTU-ZAS-a Buzećani se mogu osvetiti za tjedan dana, na svom parketu.

Buzećani su poveli 0:1 golom Gašpara, nakon što je Rus u ukrajinskim redovima Kuropiatnikov propustio realizirati prvi napad domaćih. No, Ukrajinci se uopće ne zabrinjavaju, nego samo igraju po svom, što im brzo donosi i značajnih 7:3.

Prednost do poluvremena, unatoč ozljedi gležnja gorespomenutog Rusa, raste na 14:8. U drugom dijelu Motor-ZNTU-ZAS, uz veliku podršku 900-tinjak gledatelja koji nisu štedjeli grla, odlazi na 20:10 i čini se da povratka u igru za Buzet nema.

No, Ukrajinci tada kreću u niz pogrešaka, očito prerevni u želji da još povećaju rezultat. Dogodilo im se suprotno, u sedam su minuta Hrvati postigli pet pogodaka na domaći jedan, pa se rezultat smanjuje na 21:15. Kad su Buzećani stigli na 24:20, domaći je trener uzeo minutu odmora, koja je urodila plodom, i do kraja se samo MZZ-u pišu golovi.

Nakon utakmice je trener Buzeta Mario Sirotić za internetske stranice ukrajinskog kluba kazao: "Susret je svakako bio rezultatski zanimljiv, jer smo mi unatoč mnogim pogreškama kojima smo dopustili domaćinima odlazak na veliku razliku istu uspjeli značajno smanjiti deset minuta pred kraj. Naravno, u Buzetu ćemo pokušati taj zaostatak od osam golova nadoknaditi, no to sigurno neće biti lako."

Iznimno emotivno proslavili su pobjedu nad Buzećanima Ukrajinci, poznati nam inače iz prošlogodišnje blamaže Siscije u istom natjecanju. Tada je naime Motor-ZNTU-ZAS u daljnje natjecanje prošao jer se Siscia nije pojavila na utakmici, navodno zbog bolesti igrača, pa je Ukrajincima za povijest ostalo dvaput po 10:0.

Challenge kup, 3. pretkolo, prva utakmica:
Motor-ZNTU-ZAS – Buzet 28:20 (14:8)

(foto: www.rk-buzet.com)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!