Liga prvaka, skupina F, 5. kolo, 23.11.2010, 18:30 h
Spartak Moskva
Spartak Moskva 0:3 Marseille
Marseille

Marseille uzvratio Spartaku

Damir Žbulj • utorak, 23.11.2010.
Marseille uzvratio Spartaku
Foto: EPA

U petom kolu skupine F susreli su se Spartak iz Moskve i Marseille. U dvoboj su ušli bodovno poravnati jer su u prethodna četiri odigrana susreta osvojili po šest bodova.

Na Vélodromeu, u prvom susretu između ova dva suparnika, rezultat je bio 0:1 za goste iz Moskve, no u ovaj dvoboj igrači Marseille ušli su s namjerom da uzvrate Rusima za taj neugodni poraz.

Odlično su gosti krenuli u susret te su poveli već u 18. minuti prvog dijela. Ubacio je Heinze, a Valbuena, odličnim udarcem, pogađa gornji kut gola Spartaka. Minutu prije kraja poluvremena, Makeev je imao priliku za izjednačenje, no Mandanda brani njegov udarac te se na odmor odlazi vodstvom Francuza.

Nastavak nije donio ništa dobrog za ekipu Valerija Karpina. Već u 54. minuti utakmice gosti su povećali svoje vodstvo i to jednim neobičnim zgoditkom. Loic Remy se našao u prilici na rubu 16-erca, loše puca, ali njegov udarac prelazi preko glave obrambenog igrača domaćih Stranzla te Remy izlazi sam ispred vratara domaćih. Udarac prvo odsjeda u desnu pa u lijevu vratnicu te na kraju završava u mreži Spartaka.

U 64. minuti susreta dogodio se ključan trenutak za konačni ishod utakmice jer Weilton nasjeda na provokaciju jednog igrača Marseillea te zbog prežestoke reakcije dobiva izravan crveni karton te tako ostavlja ekipu Spartaka u nezavidnoj situaciji.

Kazna je stigla samo četiri minute kasnije. Brandao je pucao s 18 metara, a njegov prizemni udarac završava u lijevom kutu vratara Dykana. Brandao se ponovno našao u izglednoj prilici u 74. minuti, kada izlazi ispred vratara domaćih, ali Dykan odličnom reakcijom šalje lotu u korner.

Protiv demotiviranih igrača Spartaka gosti su mirno priveli susret kraju, a ova pobjeda donijela im je plasman u iduću fazu natjecanja.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Spartak Moskva0:3Marseille
Chelsea2:1Žilina
1Chelsea 614:4+1015
2Marseille 612:3+912
3Spartak Moskva 67:10-39
4Žilina 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 21:52
    allez allez marseille!!
    Obrisan korisnik