Košarka

Cedevita sredila i Azovmaš

Tomislav Pacak • utorak, 23.11.2010.
Cedevita sredila i Azovmaš
Foto: Kristijan Komarica

Nakon krasne predstave protiv Union Olimpije, košarkaši Cedevite postigli su još jedan lijep rezultat slavivši s tijesnih 72:69 protiv Azovmaša. Naš je predstavnik vodio od samog početka i to vodstvo nije ispuštao, no na kraju je završnica ipak bila gusta...

Nakon poraza od Hapoel Gilboa Galila u prvom kolu, Cedevita je ubilježila i prvu pobjedu u skupini kojom je vratila nadu u dobar rezultat. Hrvatski predstavnik mogao je slaviti i puno mirnije, sedam minuta prije kraja vodio je s velikih 67:51, no domaćin je s nekoliko vezanih trica Skutjelnika i Curryja napravio povratak.

Cedevita je u završnici vodstvo čuvala s linije slobodnih bacanja, a najbolju šansu domaćih za povratak u egal propustio je Curry koji je 15 sekundi prije kraja promašio tricu. Vukušić i Baždarić pogodili su samo po jedno slobodno bacanje čime su dali domaćima još jednu šansu za produžetak, no Skutjelnik je srećom bio neprecizan.

Vezane vijesti

I prvi dio utakmice proticao je u sličnim tonovima – Cedevita bi pobjegla (12:2, 32:20, 41:31), a domaćin bi se približio (20:19, 43:41). U odlučujućem bijegu važne su role odigrali Draper i Vukušić koji je zabio 19 poena uz 11 skokova. Američki playmaker je uz 10 poena uknjižio i devet asistencija te osam skokova, dok je Marino Baždarić upisao 17 koševa. Kod domaćih je najefikasniji strijelac bio Ramel Curry s 26 poena.

Eurokup: Azovmaš - Cedevita 69:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 08:33
    Bilo bi lijepo vidjeti i tablicu.
    Obrisan korisnik