Košarka

Petrović: "Sami smo zakomplicirali"

Borna Rupnik • srijeda, 24.11.2010.
Petrović: "Sami smo zakomplicirali"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon domaćeg poraza na otvaranju grupne faze Eurokupa protiv izraelskog predstavnika, Cedevita se iskupila na gostovanju u Ukrajini...

Premda su do zadnje sekunde morali strahovati za pobjedu, košarkaši Aleksandra Petrovića uzdignutih su se ruku vratili kući iz Ukrajine. Svladali su Azovmaš 72:69.

Vedran Vukušić: "Trener Petrović nas je još od pobjede nad Olimpijom spremao za ovu utakmicu. Došli smo sa stavom da u Ukrajinu idemo po pobjedu, a ne samo na izlet i željeli smo šanse za drugi krug održati na životu. Azovmaš je dosta agresivna ekipa. Na svakom skoku u napadu sudjeluju s petoricom igrača i to nam je zadavalo dosta problema. No, znali smo da su iznimna šuterska ekipa i plan je bio da im smanjimo postotak šuta. To smo, mislim, i uspjeli te smo na kraju izašli kao pobjednici."

Vezane vijesti

Moglo je biti i manje stresa, ističe Petrović: "Sami smo zakomplicirali utakmicu. Cijelo smo vrijeme kontrolirali zbivanja, imali 16 poena prednosti i potom stali. Prestali smo se kretati u napadu, dozvolili protivniku nekoliko laganih koševa i onda se dogodilo da je nekoliko sretnih skokova otišlo na njihovu stranu".

Na kraju smo napravili pogrešku pa su imali otvoreni šut kojim su mogli do produžetka", prepričao je Cedevitin strateg za službene klupske stranice.

Ipak, ostaje zadovoljstvo osvojenim bodovima: "Vratili smo svoje šanse, a sljedeću utakmicu igramo protiv Arisa kod kuće i pozivam navijače da nam pomognu u Draženovom domu kako bismo došli i do druge pobjede".

"Ona bi nam u nastavku natjecanja otvorila vrata za prolaz dalje, to bi bio izniman rezultat", zaključio je Aleksandar Petrović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!