Košarka

Radulović: "Nemamo pravo kalkulirati"

Ivor Krapac • utorak, 23.11.2010.
Radulović: "Nemamo pravo kalkulirati"
Foto: Kristijan Komarica

Bez obzira na pet poraza u isto toliko kola i praktički nikakve izglede za prolazak u Top 16, košarkaši Cibone neće bez ambicija dočekati Barcelonu u trećem ovosezonskom domaćem nastupu u Euroligi. U Draženov dom dolazi europski prvak, a protiv branitelja naslova svaka momčad želi izvući najbolje što može, što će u četvrtak probati i Cibosi...

Zdravko Radulović pokušao je izolirati igrače od neizvjesnosti u kojoj je i dalje klub, a iako to nije lako, Ciboninom treneru i košarkašima nema druge nego usmjeriti misli na parket. Ritam od dvije utakmice tjedno nastavlja se u četvrtak u 18:30 sati protiv Barcelone, koja će u Zagreb doći u ne baš komotnoj poziciji, s tri pobjede i dva poraza i na trećem mjestu skupine C, uz omjer jednak četvrtoplasiranom Choletu.

Iako ove sezone baš i ne briljira, europski prvak je ipak europski prvak i Cibosi dobro znaju da ih za dva dana čeka težak posao. "Riječ je o momčadi koja ima manje-više isti roster kao prošle sezone. Isti igrači imaju glavne uloge, dozvoljavaju protivniku da igra napad i pokaže sve što zna, ali dominiraju u napadačkom dijelu s 12 izvrsnih igrača", najavio je Radulović: "Dobili su Lakerse u predsezoni, a bez obzira na neke lošije rezultate i poraze u dosadašnjem tijeku sezone, meni su još uvijek najveći favorit za osvajanje titule prvaka Europe".

Vezane vijesti

Radulović ni ovog puta nije zaobišao probleme u kojima je klub: "Nadam se da će se nešto pozitivno dogoditi, da će se stvari pomaknuti s mrtve točke, status quo je najgori. Nakon što je Knego podnio ostavku i došao pozdraviti se s igračima u svlačionici, imali smo sastanak i dogovorili se da idemo još mjesec dana pokušati vratiti se gdje smo bili na početku, zaboraviti sve što se oko nas događa i da se fokusiramo na košarku i probamo napraviti što bolji rezultat, a poslije mjesec dana ćemo vidjeti jesu li se stvari pomaknule s mrtve točke. Da se ne bi krivo protumačilo, nismo postavili uvjet da ćemo još mjesec dana igrati, a iza toga više ne".

"Napadački su neviđeno jaki, a što se obrane tiče, u pripremi prve utakmice protiv njih rekao sam igračima da sve momčadi jake kao Barcelona igraju obranu prvih pet sekundi da zadovolje principe trenera, u tih nekoliko sekundi izađu agresivno na loptu, a sve iza toga je foliranje", nastavio je trener Cibosa, dodajući usporedbu s katalonskim gigantom na nogometnom terenu, uz priznanje treneru Xaviju Pascualu: "Slično kao Barcelona u nogometu, daju ti da igraš, ali su dovoljno jaki da te dobiju napadom. Volim Barceloninu košarku i cijenim njihovog trenera, preuzeo je momčad u teškom trenutku i pokazao da mladi treneri mogu odgovoriti takvom izazovu".

Što može pokazati Cibona? Radulović se, jasno, nada najboljem: "Očekujem da odigramo dobro, rasterećeno i bez imperativa, a nadam se da će publike biti u što većem broju. Razmišljajući o ovoj utakmici, bio sam u maloj dilemi jer nam je NLB liga trenutno prioritet, ali nemam nikakvo pravo u utakmici protiv Barcelone u Zagrebu kalkulirati na bilo koji način. Jednostavno, u utakmicu moramo ući punom snagom, pa što bude".

Uoči četvrtka, i jedni i drugi imaju nekoliko problema sa sastavom. Cibosi su u ponedjeljak navečer na treningu bili bez Tomislava Zubčića, početkom tjedna poštedu je dobio i virozni Leon Radošević, dok je Drago Pašalić otišao u Nizozemsku na suprugin porod. Ipak, do četvrtka bi svi trebali biti na raspolaganju Raduloviću, dok se s druge, gostujuće strane još ne zna hoće li biti Juana Carlosa Navarra, kojeg muči ozljeda leđa.

Tomislav Zubčić: "Mislim da imamo šanse igrati jako dobro s njima, trebamo svi odreda skupiti se, odigrati što bolju utakmicu. U Barceloni smo pokazali da se možemo nositi s njima, odigrali smo u prvom poluvremenu loše, ali smo se u drugom vratili, to nam je dalo nadu da im možemo parirati i ako se ukaže šansa, i pobijediti. Definitivno bi to bila senzacija i velika pobjeda za nas i za klub, rijetko se dobiva Barcelona kod kuće".

"On je njihov najbolji igrač i za nas bi bio plus da ne dođe, ali ja bih ipak volio da igra - naša vidjela bi pravog igrača, Navarro je pravi španer. Prva je napadačka opcija Barcelone, ali i svi ostali su vrlo kvalitetni. S unutarnjom igrom imaju četiri-pet visokih igrača koji će nama biti najveći problem s obzirom da cijelo vrijeme igramo praktički bez prave 'petice'", zaključio je trener Cibosa.

Na ogledu s europskim prvakom će kao gosti biti predstavnici organizacije Specijalna olimpijada Hrvatske, štićenici Doma za djecu i mladež Tuškanac i Kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjima "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici. U klubu su pripremili i poklon uoči derbija u desetom kolu NLB lige, 5. prosinca u Draženovom domu protiv Zadra - svi koji kupe ulaznicu za Barcelonu će za jednu kunu moći do karte za susret sa Zadranima.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 08:45
    jebo te o čemu priča taj Radulović...? Nemamo pravo kalkulirati...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 02:08
    nemate sta kalkulirati, znaci upada veliki hendi na barcu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 00:24
    jedan pošteni play umjesto lakrdije u obliku Roka i mozete izvući -10..
    Obrisan korisnik