Nogomet

Mourinhova pohvala igračima iz drugog plana

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.11.2010.
Mourinhova pohvala igračima iz drugog plana
Foto: UEFA

U petom krugu kolu skupine G nogometaši Real Madrida nastavili su sa pozitivnim nizom, te nakon jedinog remija u skupini upisali još jednu pobjedu. Jose Mourinho nije mogao sakriti zadovoljstvo postignutim rezultatom, četiri pogotka u gostima u europskom natjecanju veliki su uspjeh bez obzira na veličinu kluba, dok je Martin Jol u osvrtu uspio naći i nekoliko pozitivnih elemenata u igri svoje momčadi...

Mourinhova je momčad u pobjedu ugradila četiri pogotka pa Portugalcu nije preostalo ništa drugo nego da joj čestita na još jednom sjajnom izdanju. 47-godišnji stručnjak pobjedu je nazvao izvanrednom. "Ovo je izvanredna pobjeda kojom smo stigli do našeg cilja, osvajanja prvog mjesta u skupini. To nam je bio današnji motiv jer znamo kako će i u drugim skupinama najbolje momčadi zauzeti prvo mjesto. Morali smo si na ovaj način osigurati malu prednost uoči prvog eliminacijskog dvoboja."

Posebno je zadovoljan bio igračima koji po minutaži pripadaju drugoj kategoriji. "Igrači koji svoju priliku za start čekaju s klupe, a danas su je dobili od početka bili su spektakularni. U ovom trenutku Benzema igra jako dobro, sretan je i treba mu malo kako bi se digao na još jednu razinu više. Da, on je jedan od razloga što smo večeras igrali tako dobro. No ono što me najviše veseli je pristup čitave momčadi, u svakoj se sekundi vidi kako su spremni napraviti bilo što za dobrobit kolektiva i rezultata."

Na dva crvena kartona, u samom finišu utakmice, tek se kratko osvrnuo: "Zbog ovih crvenih kartona nećemo razbijati glavu jer smo već osigurali prvo mjesto, ali to ne znači da ćete u posljednjoj utakmici vidjeti darežljiv Real".

Osim Real Madrida prolazak u iduću fazu natjecanja osigurao je Milan, dok nogometaše Ajaxa i Auxerrea očekuje borba za treću poziciju. Nastup u Ligi prvaka Jol je ocijenio sjajnim za odrastanje svoje momčadi. "Ne krivim svoje igrače za ništa što se dogodilo ove večeri. Željeli smo dati sve od sebe i tako je i bilo. Okrenut ćemo se pozitivnom iz ove utakmice, a to je skupljanje iskustva. Što drugo učiniti, pa igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu."

Odmah po završetku susreta petog kola Jol i njegovi izabranici započeli su pripreme za odlučujući susret, onaj s Auxerreom. Nizozemski stručnjak za kraj je poručio: "Od sada pa sve do završetka ovog dijela natjecanja mi smo okrenuti borbi za to treće mjesto. Bod protiv Milana bit će nam jako važan, po to ćemo krenuti - nećemo čekati i računati na pomoć Reala. Osvojimo li treće mjesto to će biti vrlo dobar uspjeh, u skupini u kojoj smo snage odmjerili s jednom od najboljih talijanskih momčadi te velikim Real Madridom".

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Ajax0:4Real Madrid
Auxerre0:2Milan
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 14:28
    A može pohvalit Alonsa i Ramosa za žute, kakvi klauni, presmiješan način. Zamisli zadnjih 10 minuti tekme i svaki prekid drugi igrač razvlači s izvođenjem i skupiš jedno 10 žutih kartona hahaha
    Obrisan korisnik