Nogomet

Rapsodija Reala, Milan potvrdio prolaz

Nikola Vlahović • utorak, 23.11.2010.
Rapsodija Reala, Milan potvrdio prolaz
Foto: EPA

Real Madrid je na Amsterdam Areni "demolirao" Ajax 4:0, a još je jednu veliku utakmicu odigrao dvostruki strijelac C. Ronaldo. U drugoj utakmici Milan se dosta mučio protiv Auxerrea, ali je na kraju slavio 2:0. Tako su Real Madrid i Milan potvrdili prolaz dalje...

Skupina G

Ajax - Real Madrid 0:4 (Benzema 36', Arbeloa 43', C. Ronaldo 70', 80')

Vodeća momčad skupine G, Real Madrid, gostovao je u Nizozemskoj kod Ajaxa. Mourinhovi izabranici odmah su nametnuli svoju igru te su u šestoj minuti imali lijepu priliku. Naime, Pedro Leon je primio loptu na drugoj vratnici te je bio sasvim sam, međutim, bivši igrač Getafea dugo je čekao i domaćini su blokirali njegov udarac. Ipak, nakon te prilike Ajax je posložio svoje redove te je bio sasvim ravnopravan protivnik u prvih petnaestak minuta.

Real je igrao čvrsto u obrani i nije dopuštao Ajaxu da ozbiljnije zaprijeti, međutim, izostala je agresivna igra Reala prema naprijed u prvih pola sata. Ipak, u 36. minuti otpor Ajaxa bio je slomljen. Jednu dugu loptu majstorski je spustio Ozil, a Benzema je odmjerenim udarcem poslao iza leđa Stekelenburga. Odmah nakon toga Real je bio blizu povećanja prednosti. Silovito je iz teške pozicije tukao Marcelo, ali nije došlo do promijene rezultata.

Pred kraj prvih 45 minuta Kraljevski klub povećao je svoje vodstvo. Arbeloa je prihvatio loptu povukao je jedan korak te je uputio silovito prema suparničkom golu. Vratar Ajaxa nije se nadao tom udarcu te je samo nemoćno ispratio loptu u gol. Odmah na početku drugog poluvremena C. Ronaldo je još jednom pokazao da je u odličnoj formi. Portugalac je napravio solo-prodor te se odlično izborio za udarac, ali je na kraju dobrom obranom domaći vratar zaustavio njegov udarac.

Još jednu odličnu utakmicu C. Ronaldo je okrunio pogotkom u 70. minuti. Na asistenciju Di Marije Portugalac je "potopio" Kopljanike. Deset minuta prije kraja utakmice u kaznenom prostoru Ajaxa srušen je Ozil, a najstrožu kaznu rutinirano je realizirao C. Ronaldo. Real je završio utakmicu s dva igrača manje jer su zbog gluposti drugi karton dobili Xabi Alonso i Sergio Ramos. Tako su igrači Reala na najbolji mogući način najavili veliki derbi španjolskog prvenstva protiv Barcelone, koji je ne rasporedu u ponedjeljak.


Auxerre - Milan 0:2 (Ibrahimović 64', Ronaldinho 90')

Neugodni Auxerre na svom je terenu dočekao favorizirani Milan te je pokazao gostima iz Italije da im neće biti lako, ali igrači francuskog prvoligaša nisu uspjeli iskoristiti svoje dvije prilike na otvaranju utakmice. Ubrzo je Milan počeo igrati, a prilike su redom propustili Robinho, Seedorf i Flamini.

Gledatelji u Francuskoj nisu vidjeli pogodak u prvom poluvremenu. Milan je imao više loptu u svojim nogama, međutim, konkretnije prilike imao je Auxerre. U 40. minuti udarac je isprobao Gennaro Gattuso, ali domaći vratar nije imao potrebu reagirati jer je lopta završila izvan okvira gola. Na odmor se otišlo s istim rezultatom kao i na početku utakmice, 0:0.

Milan je u nastavku imao dvije prilike, ali su ih propustili Thiago Silva i Robinho. Međutim, vodstvo gostima u 64. minuti donio je "spasitelj" Ibrahimović, koji se još jednom pokazao kao sjajna kupovina Milana. Na samom kraju utakmice Milan je potvrdio pobjedu, a na asistenciju Robinha loptu iza Sorina poslao je Ronaldinho. Ovom pobjedom Milan je osigurao prolaz dalje, zajedno sa Real Madridom.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Ajax0:4Real Madrid
Auxerre0:2Milan
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2010. u 09:48
    Neka nama (Barceloni) zabiju 4 !
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani24.11.2010. u 16:19
    Real je zgazio Ajaxa... Koliko samo udaraca po golu je Real imao, ja mislim 5 puta više od Ajaxa. Nije Ajax toliko loš kao što neki pišu, odigrali su jako dobro sa Milanom (utakmica je bila na TV-u), Real je odigrao fantastičnu obranu sinoć što je rezultiralo brojnim polukontrama i izvrsnim... [više na forumu]
    Bogomdani
  • The_Killer_000724.11.2010. u 13:30
    The_Killer_0007
  • Vugi724.11.2010. u 13:21
    Pa čemu se onda pališ majstore. A uvredama pucaju oni koji nemaju argumenata, kultura na nivou jednog kako ti sam sebe nazivaš "starog vuka". p.s. što je pjesnik mislio reći s užičkim kolom?
    Vugi7
  • snoopy24.11.2010. u 09:30
    ajaxa i dinamo pobijedi, znači da bi i dinamo mogao se nositi sa realom, jedva čekam LP sljedeće godine da dinmo napraši real, baš kao što ćemo sad za predigru villareal
    snoopy