Nogomet

Fantastičan preokret Rome, Basel minimalno

Damir Žbulj • utorak, 23.11.2010.
Fantastičan preokret Rome, Basel minimalno
Foto: EPA

U skupini E večeras su odigrani susreti Rome i Bayerna te Basela i Cluja, a pobjede su odnijeli domaći nogometaši.

ROMA - BAYERN 3:2 (Borriello 49', De Rossi 80', Totti 84'; Gomez 33', 39')

Susret između Rome i Bayerna mogao je zakomplicirati sudbinu Rimljana pred posljednje kolo skupine E Lige prvaka. Gosti su iznenađujuće zaigrali s gotovo najjačim mogućim sastavom, s Pranjićem i povratnikom Riberyjem u prvih 11, dok je kod Rome trener Ranieri njihovog kapetana Tottija ipak ostavio na klupi.

Bavarci su zaprijetili u 13. minuti. Ubacivanje Pranjića na petercu Kroos ne uspijeva dobro zahvatiti te lopta odlazi preko gola. Roma prijeti preko Vučinića u 16. minuti, a Greco u 23. minuti natrčava na jednu odbijenu loptu nakon kornera te s 20-ak metara dobro grije dlanove pričuvnog vratara Bayerna Krafta

Bayern dolazi u vodstvo u 33. minuti. Ribery je odlično asistirao za Gomeza, koji šalje loptu uz samu desnu vratnicu gola domaćih. Potpunu dominaciju gostiju prvom dijelu okrunio je Gomez svojim drugim pogotkom u 39. minuti. Odlično ga je uposlio Müller, a njemu nije bilo teško poslati loptu pored istrčalog Júlija Sérgia. Zasluženim vodstvom Bayerna odlazi se na odmor.

Nakon samo četiri minute nastavka Roma smanjuje vodstvo. Oštro ubacivanje s desne strane, fantastičnim udarcem, u padu, Borriello šalje pored vratara Bayerna. Roma je osjetno bolja momčad u nastavku, a u 61. minuti su najbliže poravnanju. Kraft na crti, u posljednji trenutak, izbija loptu ispred glave De Rossija. Na odbijenu loptu natrčava Simplicio, ali i njegov udarac odlično zaustavlja golman gostiju.

Pranjić je odlično tukao iz daljine u 75, minuti, ali udarac odlazi malo iznad vratnice domaćih. U 80. minuti Roma je ipak stigla do neizbježnog izjednačenja, bili su bolja ekipa u nastavku te su zasluženo postigli i drugi pogodak. Riise je odlično prošao po lijevoj strani, poslao prizemnu loptu na drugu vratnicu, a De Rossi posprema loptu u mrežu. Domaći ulaze furiozno u završnih deset minuta, a nakon prekršaja Krafta u 84. minuti nad Borriellom u kaznenom prostoru, Totti iz penala, deset minuta nakon što je ušao u igru, postiže i treći pogodak za Romu.


BASEL - CLUJ 1:0 (Almerares 15')

Basel i Cluj ušli su u susret s nadom kako će ih pobjeda u ovom dvoboju zadržati u utrci za drugo mjesto skupine E i plasman u iduću fazu natjecanja. Trener gostiju nije ukazao povjerenje našem Bjelanoviću te je on susret započeo ne klupi za pričuve.

Domaći su bili opasni već u prvoj minuti, ali Shaqiri nije dovoljno precizan. Isti igrač prijeti u četvrtoj, ali s istim učinkom. Basel je poveo u 15. minuti. Asistirao je Inkoom, a loptu u mrežu šalje Almerares. U 26. minuti, nakon kornera Basela, Abraham je neprecizan te se na odmor odlazi minimalnim vodstvom domaćih.

U drugom dijelu priliku je ipak dobio i naš Bjelanović. Gosti su u nastavku opasnija momčad, u 60. minuti Tembo je neprecizan, a četiri minute kasnije pokušava Inkoom. Priliku je za goste u 81. minuti imao i Bjelanović, no njegov udarac glavom ne nalazi put do mreže domaćih. Dvije minute prije kraja susreta Piccolo dobiva crveni karton i tu je bio kraj nadanjima gostujućih nogometaša da će se iz Švicarske vratiti neporaženi.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Roma3:2Bayern
Basel1:0CFR Cluj
1Bayern 616:6+1015
2Roma 610:11-110
3Basel 68:11-36
4CFR Cluj 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj24.11.2010. u 00:46
    FORZA ROMA!! e da kak je gomez za 2:0 zabio vlastitom golmanu
    Mihalj
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 00:00
    ovaj Bayern je katastrofa
    Obrisan korisnik
  • cameosis23.11.2010. u 23:47
    bio si brži.
    cameosis
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 23:36
    Kraft je golman iz bayerna kolko ja znam, osim ako se ne radi o autogolu Gomeza pred istrčalog Krafta :)
    Obrisan korisnik