Nogomet

Hrvati odlični, Braga iznenadila Arsenal

Nikola Vlahović • utorak, 23.11.2010.
Hrvati odlični, Braga iznenadila Arsenal
Foto: EPA

Hrvatski dvojac u Šahtaru odigrao je još jednu dobru utakmicu. U visokoj pobjedi na Partizanom Srna je sudjelovao asistencijom, dok je Eduardo postigao treći gol na utakmici. Braga je iznenadila Arsenal te su Topnici poraženi 2:0...

Skupina H

Braga - Arsenal 2:0 (Matheus 83', 90')

U sastavu Brage od prve minute se našao Matheus, igrač koji se u zadnje vrijeme spominje kao moguće pojačanje Dinama te se istaknuo sa dva pogotka. U prvih desetak minuta utakmice domaćini su imali dvije prilike. Prvo je pucao Lima, ali je vratar Arsenala ukrotio njegov udarac. Nakon njega glavom je tukao Moises, ali je njegov pokušaj završio izvan okvira gola.

Topnici su u Portugal doputovali kao veliki favoriti, ali u prvih 45 minuta nisu uspjeli zatresti protivničku mrežu. U poluvremenu, koje je obilježeno sa dosta prekršaja koji su stalno prekidali igru, Arsenal je mogao doći do vodstva, međutim, po jednu priliku su propustili Djourou i Walcott.

Braga je ostavila bolji dojam u drugom poluvremenu i to joj je se isplatilo u 83. minuti. Nakon što su domaćini propustili nekoliko prilika, do pobjede su došli zahvaljujući pogotku Matheusa. Brazilac je svladao Fabianskog nakon što je prihvatio jednu dugu loptu koju je poslao Elton. Na samom kraju utakmice drugi gol je postigao Matheus te sad Arsenal i Braga imaju po devet bodova.


Partizan - Šahtar 0:3 (Stepanenko 52', Jadson 59', Eduardo 68')

Partizan je hrabro krenuo u utakmicu protiv Šahtara, a nakon jedne gužve nakon kornera kada su se uspjeli obraniti, gosti su bili na iskušenju i u četvrtoj minuti, ali je udarac Clea otišao preko gola. Ukrajinci su nakon toga posložili svoje redove, a odlično je u 17. minuti pucao Olexiy Gai, međutim, odličnom paradom istaknuo se Stojković. Vratar Šahtara bio je na velikom iskušenju u 28. minuti kada je dobro slobodan udarac izveo Mladen Krstajić, ali je Pyatov pokazao da ima dobre reflekse.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Šahtar je imao dobru šansu koju je zakuhao naš Darijo Srna. Hrvatski reprezentativac poslao je neugodan ubačaj pred gol Partizana, ali Stepanenko se nije dobro snašao te je propala dobra šansa gostiju. Premda su se i jedni i drugi trudili, u prvom poluvremenu između Partizana i Šahtara nije bilo previše lijepog nogometa.

Šahtar je imao incijativu te je više prijetio, a to mu se isplatilo u 52. minuti. Udarac iz kuta izveo je Jadson, loše je reagirala obrana Partizana a sa pet metara loptu je silovitu u gol poslao Stepanenko. Ubrzo su gosti došli i do drugog gola. Ponovno je Srna poslao loptu sa desne strane, ovaj put po zemlji, nju je dočekao Jadson te je poslao iza Stojkovića. Drugi hrvatski reprezentativac u Šahtaru, Eduardo, priliku je dobio od 62. minute kada je zamijenio D. Costu.

Eduardu je trebalo točno šest minuta da se upiše u strijelce. Nakon odlične asistencije Srne za Williana, Brazilac je poslao loptu u peterac Partizana tu se pravovremeno našao Eduardo i lagano zabio za velikih 3:0. Hrvatski dvojac odigrao je dobru utakmicu, a s nekoliko prodora i asistencijom istaknuo se Srna te je bio jedan od najboljih igrača Šahtara, dok je Eduardo golom potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Braga2:0Arsenal
Partizan0:3Šahtar
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis23.11.2010. u 23:44
    prvi u grupi zahvaljujući hrvatima.
    cameosis
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 23:16
    hrvatska veza taslači sve...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2010. u 23:11
    Eduardo car
    Obrisan korisnik