Nogomet

Lucescu: "S Eduardom ništa ozbiljno"

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.11.2010.
Lucescu: "S Eduardom ništa ozbiljno"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon susreta Partizana i Šahtara, koji je s uvjerljivih 3:0 dobila gostujuća momčad, oba su se stratega osvrnula i pohvalila igru ukrajinskog sastava. I dok je Mircea Lucescu imao razloga za zadovoljstvo, ukljujučujući i Eduardovo zdravlje, Aleksandru Stanojeviću ostala je zadaća rješavanja problema kojeg je istaknuo...

Šahtar je do pogodaka i u konačnici pobjede stigao u nastavku, prvo poluvrijeme odlazi u prilog domaćim nogometašima koji su namučili protivničku momčad. Tako je početni dio opisao sam Lucescu.

"Prvo je poluvrijeme bio zaista teško. Prije starta utakmice imali smo dogovor kojom ćemo taktikom igrati u prvih, a kojom u završnih 45 minuta. U nastavku smo trebali nametnuti svoj stil igre i to se i dogodilo."

Mircea Lucescu: "Što se tiče Eduardove ozljede poslije pogotka, nije ništa ozbiljno. Da je postojao ikakav problem, odmah bismo ga zamijenili".

Pronašao je rumunjski stručnjak vremena i za analizu Partizanove igre. "Partizan ima dosta visokih igrača, no oni se svi redom nisu mogli nositi s našom brzinom i tehnikom. Zbog toga su se umarali brže od nas."

Uoči posljednje utakmice Šahtar drži prvo mjesto, a Lucescu o raspletu kaže: "Bit će zanimljivo u tom posljednjem kolu. Nije me iznenadila današnja pobjeda Brage, proučavali smo njenu igru i znamo za što je ta momčad sposobna. Svi su mislili kako će Arsenal lako do prve pozicije pa se nije pokazalo tako. U zadnjem će dvoboju stadion biti pun i već sada osjećamo podršku tih tribina. Ne smijemo ih razočarati".

Kratak je u podjeli svojih dojmova bio domaći strateg. Stanojević je krenuo od pohvala Šahtaru. "Danas je još jednom ta momčad dokazala svoju klasu. Zaslužili su pobjedu iz jednostavnog razloga - bolji su od nas. Do 55. minute utakmica je bila u egalu, ali sve nakon toga je samo bilo pitanje s koliko ćemo pogodaka razlike izgubiti."

Domaći će u idućem razdoblju morati pronaći i odgovor na problem koji je već evidentan. "Ne mogu razumjeti način na koji primamo tako jeftine pogotke, a s druge se strane toliko mučimo u samom stvaranju prilika. No bez obzira na sve ovo je natjecanje bila dobra škola za nas, a sada znamo da nam za više treba još nekoliko kvalitetnijih pojedinaca. Jedino čim sam strašno nesretan je to što nismo skupili niti jedan bod."

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Braga2:0Arsenal
Partizan0:3Šahtar
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo28.11.2010. u 21:11
    Nakon partija protiv Villareala i Bruggea Dinamo može komotno bit treći u skupini lige prvaka narednih godina
    chepo
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 11:08
    Zasto je Telekom Srbija glavni sponzor Partizana?Obecali su im tarifu "Nula u grupi" :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2010. u 10:30
    radije bih da dinamo 10 puta zaredom ulazi u europsku ligu nego samo jednom kao partizan u ligu prvaka i tamo bude kanta za napucavanje.
    Obrisan korisnik