Nogomet

Van Gaal: "Nije jednostavno objasniti"

Damir Žbulj • srijeda, 24.11.2010.
Van Gaal: "Nije jednostavno objasniti"
Foto: UEFA

Rimljanima je bilo dovoljno fantastično izdanje u drugom poluvremenu utakmice protiv Bayerna kako bi okrenuli rezultatski zaostatak od dva pogotka na odmoru. Na kraju susreta stigli su do zaslužene pobjede koja ih stavlja u izglednu poziciju za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, pred posljednje kolo skupine E u kojem će im biti dovoljan i bod na gostovanju u Rumunjskoj kako bi se sigurno plasirali dalje.

Bayer je u potpunosti nadigrao domaćina u prvom dijelu i zasluženo otišao na odmor s prednošću od dva pogotka, no Roma se nije predala te je odličnim izdanjem u nastavku stigla do preokrete i važne pobjede.

Claudio Ranieri, trener domaćih, ponudio je objašnjenje za veliki preokret u nastavku: "Ubacili smo u višu brzinu te smo u nastavku podigli tempo svoj igre. Nakon prvog poluvremena situacija je izgledala zabrinjavajuće, međutim, igrači su bili maestralni u nastavku dvoboja. Borili su se te su zasluženo stigli do odličnog rezultata. Pohvalio bih i Tottija, koji je odlično reagirao nakon što je ušao u nastavku. Igraču poput njega nije lagana sjediti na klupi, ali odlučio sam ga odmoriti nakon napornih nastupa u domaćem prvenstvu i on je u potpunosti razumio moje namjere."

"Protiv Bayerna je teško igrati. Tjeraju te na trku kad su u posjedu lopte, a u prvom poluvremenu poigravali su se s nama poput mačke koja se igra s miševima. Ipak, u nastavku smo pokazali naše pravo lice. Svjesni smo da nije još sve gotovo te imamo još jednu prepreku koju moramo preskočiti kako bi se kvalificirali u iduću fazu, " zaključio je Ranieri.

Louis van Gaal je ponudio svoje viđenje utakmice: "Kada bi bilo jednostavno za objasniti što je krenulo po krivu za nas, već bi imao spreman odgovor za vas. Trebam prvo porazgovarati s igračima i saznati što su mislili. Ipak, ne smatram kako je sve u našoj izvedbi bilo loše. U prvom dijelu smo dominirali, a i dalje smo prvi u skupini te smo se kvalificirali u nastavak natjecanja. Naravno da smo razočarani rezultatom, ali izgubili smo u jednoj izuzetnoj utakmici."

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Roma3:2Bayern
Basel1:0CFR Cluj
1Bayern 616:6+1015
2Roma 610:11-110
3Basel 68:11-36
4CFR Cluj 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!