Rukomet

Nexe ispao iz Kupa EHF-a

Ivana Strahija • subota, 27.11.2010.
Nexe ispao iz Kupa EHF-a
Foto: Ivana Strahija

Našički rukometni klub u uzvratu je pobijedio slovenske predstavnike, Gorenje Velenje, ali nije uspio nadoknaditi -9 iz Slovenije. Stoga u osminu finala Kupa EHF-a prolazi Gorenje.

Znali su Našičani da će biti teško nadoknaditi zaostatak od -9, no ipak su planirali na svom parketu pokazati svoj najbolji rukomet i boriti se do samog kraja. Tako je i bilo, a 1200 gledatelja znalo je nagraditi pljeskom svaku uspješnu akciju Nexea.

Nakon nervoznog početka Nexe odlazi u vodstvo, u kojem ostaje tijekom cijele utakmice. Prvo poluvrijeme zaključeno je s 16:14, dok u drugom suci iz Rumunjske oštro kažnjavaju slovenske prekršaje te gosti na kraju imaju ukupno 18 minuta isključenja.

Unatoč tome Nexe nije uspjelo do +9, već 'samo' do +4 (32:28), a to nije bilo dovoljno za prolazak dalje u Kupu EHF-a. Ipak, momčad iz Našica treba biti ponosna na sebe jer je dostojno predstavila svoju zemlju i k tome Gorenju nanijela prvi poraz ove sezone.

Najbolji je domaći strijelac bio F. Lelić sa šest golova, dok je kod Slovenaca najviše postigao Manojlović.

Kup EHF-a, 3. pretkolo, uzvrat:
Nexe – Gorenje 32:28 (16:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2010. u 18:35
    Šteta za NEXE ! Moglo je Nexe proči u osminu finala da imaju normalnog trenera ! Ovako je publika još jednom morala gledati trenerovo divljanje , urlanje i vrijeđanje igrača - sve samo ne sportsko ponašanje ! U Sloveniji je bilo još gore jer tamo se totalno pogubio i zato su izgubili sa tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • simba_m28.11.2010. u 12:39
    Šteta. Kod +5 imali smo napad, na tribinama euforija, publika na nogama i na kraju krivo dodavanje. Možda prod sitnim prekršajem, ali sudac nije ništa sudio. Slovenci se vraćaju na 4, pa opet i na 2 i tu je bio kraj. da smo otišli na +6 bilo bi jako vatreno ovako možemo samo žaliti što smo tako... [više na forumu]
    simba_m