Rukomet

Ispali i Buzet i Kaštela

Ivana Strahija • nedjelja, 28.11.2010.
Ispali i Buzet i Kaštela

Hrvatska, osim CO Zagreba i Lokomotive, nema u europskim natjecanjima više ni jednog predstavnika nakon uzvratnih susreta trećih pretkola Kupa EHF-a, Challenge kupa i Kupa kupova.

Uz Međimurje i Nexe iz euro-natjecanja ispali su i Buzet i Kaštela. U ženskoj je konkurenciji podbacila i Podravka, koja je ispala iz Lige prvakinja, pa nam uz CO Zagreb u Europi ostaje samo Lokomotiva, koja 5. odnosno 6. veljače te potom 12. ili 13. veljače igra osminu finala Kupa kupova s ruskom Zvezdom. To će sigurno biti veliki izazov za Lokosice, ali i zanimljiv dvoboj za gledatelje.

Kaštela Adriachem je protiv Budivelnika iz Brovarija u Kaštelu Starom upisala pobjedu od 19:18, a koliko su se zaželjeli vidjeti euro-utakmicu pokazali su i gledatelji, koji su popunili dvoranu do kraja. Domaći rukometaši, inače članovi 1. HRL, bili su malo osupnuti tolikim gledateljstvom, pa su u prvom poluvremenu igrali dosta slabo, te na kraju prvih 30 minuta zaostajali pet golova za Ukrajincima (5:10).

U drugom su poluvremenu ipak naši predstavnici zaigrali bolje, lopta ih je išla, te su uspjeli dostići i prestići razliku koju je stvorio Budivelnik te na kraju pobijediti s +1. Najviše je golova u tu pobjedu ugradio Bujas (5), dok su po četiri gola postigli Krokar i Nenadić. S ukrajinske strane istaknuo se Tibulevič (5).

+1 Kaštelana ipak nije bilo dovoljno za nadoknadu -13 iz Ukrajine (33:20), a Ukrajinci s ukupnih 51:39 prolaze u osminu finala Kupa pobjednika kupova.

Pobjedu je upisao i Buzet, koji je s +4 slavio nad ukrajinskim Motor-ZNTU-ZAS. Hrvatski premijerligaši bili su uvjerljivi protiv Ukrajinaca, no ne dovoljno da bi nadoknadili -8 (28:20) iz prvog susreta. U pobjedi domaćih istaknuli su se Gašpar i Mavrović sa po šest golova, Vozila je postigao pet. Kod protivnika je šest golova postigao Krivčikov.

U osminu finala Challengea tako s ukupnih 52:48 prolazi Motor-ZNTU-ZAS, rukometni klub iz Zaporožja.

Kup pobjednika kupova, 3. pretkolo, uzvrat:
Kašteal Adriachem – Budivelnik Brovari 19:18 (5:10)

Challenge kup, 3. pretkolo, uzvrat:
Buzet - Motor-ZNTU-ZAS 28:24 (14:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!