Rukomet

Zagrepčani za popravak dojma

Ivana Strahija • nedjelja, 28.11.2010.
Zagrepčani za popravak dojma
Foto: Davor Sajko

Flensburg će u nedjelju po prvi puta zaigrati u zagrebačkoj Areni, iako mu je to peti posjet hrvatskoj prijestolnici. No, oba protivnika vrlo su dobro obaviještena o snazi i slabostima onog drugog, jer su pred tjedan dana odigrala susret u Flensburgu.

Naš je klub tada poražen s 32:29, što je na kraju još i dobro ispalo s obzirom na to da su Hrvati, najviše zbog svoje slabe obrane u prvom dijelu susreta u kojem su primili 19 golova, zaostajali i –7 (22:15). Trener Nenad Kljaić odlučan je da se takav kiks obrane neće ponoviti i u Zagrebu, iako je priznao da je izostanak Ljube Vukića bio presudan za slabo obrambeno izdanje. Ovog puta od svojih igrača očekuje mnogo bolje reakcije: "Obrana će biti ključ ove utakmice. Oni imaju četvoricu odličnih pucača, ali naši golmani bit će na visini zadatka, ako blok bude bolje funkcionirao."

Tome je Kljaić dodao: "Ako im se vrati njihovo krilo Eggert, bit će sigurno opasniji. Mi ipak možemo puno bolje odigrati nego u prvom susretu. Neće biti puštanja kroz sredinu, a bitno je i da suigrači svjesni svojih pogrešaka. Očekujem ipak dobar rezultat, jer smo i u Njemačkoj, uz sve nedostatke, odigrali solidno drugo poluvrijeme te smo doživjeli jedan od najmanjih poraza proteklih godina."

Nijemcima je dakako i dalje najvrjedniji faktor u pripremi utakmica Lige prvaka izuzetno jaka Bundesliga, u kojoj im ne nedostaje velikih sportskih izazova. Trenutno su šesti na tablici s 18 osvojenih bodova, a u 13 kola Bundeslige nemaju ni jedan remi. Najbolji je strijelac kluba Danac Anders Eggert, koji je u 12 susreta upisao 26 golova iz igre i 39 s linije sedam metara, a slijedi ga Oscar Carlen, koji je svojih 59 pogodaka postigao iz igre.

I dok se Zagrepčani pobjedom nad Flensburgom imaju prilike bodovno poravnati s Nijemcima, a dobrim rezultatom i zauzeti drugo mjesto u skupini D, za njemačku momčad bi pobjeda značila bijeg od četiri boda pred Hrvatima. Svoju je momčad trener Ljubomir Vranješ uvjerio u važnost pobjede, a svima im je dakako motiv dobro odigrati u zagrebačkoj Areni.

"Zagreb ima dva različita lica, jedno u gostima a drugo kod kuće. U Areni će imati podršku svojih navijača, to će im dati veliki poticaj i siguran sam da će igrati s posebnim intenzitetom. Vjerujem da će biti bolji nego u prvoj utakmici i mi moramo biti spremni odgovoriti na to. No, upoznali smo dobro Zagrepčane, znamo kako igra ekipa predvođena Ivanom Balićem. Upravo njega ćemo morati neutralizirati ukoliko želimo biti uspješni, a trebat ćemo se snaći i protiv Zagrebove agresivne 3-2-1 obrane", kaže Vranješ.

Na to se nadovezao desno krilo Flensburga, Danac Lasse Svan Hansen, i rekao: "Atmosfera će biti senzacionalna, a vjerujem da će gledatelji uživati, jer naše dvije ekipe odgovaraju jedna drugoj."

Flensburgov je trener o mogućem povratku Eggerta u igru rekao: "On s nama stiže u Hrvatsku, no još ima problema s leđima. Ako bude ulazio u igru, bit će to na kratko." Vranješ neće raspolagati ni s kružnim napadačem Michaelom Knudsenom, čiji se povratak na parket očekuje tek u prosincu: "Ta me dva izostanka ne zabrinjavaju, imamo 12 drugih igrača koji mogu odigrati protiv Zagreba i pobijediti."

Susret u zagrebačkoj areni započinje u 17.30 sati.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg29:26CSM Constanta
Atletico de Madrid32:17Bosna BH Telecom
RK Zagreb31:26Flensburg
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2010. u 15:59
    Ajmo Zagreb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik