Košarka

Pao se iskalio "stotkom"

Ante Zovko • nedjelja, 28.11.2010.
Pao se iskalio "stotkom"
Foto: Martina Japundžić

U grčkoj košarkaškoj ligi i nakon šestog se kola nastavlja mrtva trka Panathinaikosa i Olympiakosa. Pao se iskalio na Maroussiju zbog kiksa u Euroligi, dok je vječni rival iz Pireja odradio posao protiv Panelliniosa.

Iznenađujući poraz od Valencije u šestom kolu Eurolige u vlastitoj dvorani nije dobro sjeo košarkašima Panathinaikosa koji su odlučili očitati lekciju sugrađanima iz Maroussija i ostavili ih na -37 (102:65).

Novi klub Dalibora Bagarića (koji nije nastupio) nije imao nikakve šanse od početka. Već nakon prve četvrtine bilo je 34:10 pa je do kraja sve više sličilo na pucački trening za sljedeće izazove.

Olympiakos isto tako nije imao zahtjevan posao kod Panelliniosa. Ostvarivši ugodnu prednost već u prvoj četvrtini, doprvak je mogao rotirati igrače u pripremi za novi euroligaški dvoboj. Samo Udrih za Panellinios je na parketu bio 21 minutu i ubacio deset poena.

Jurica Golemac u pobjedi svog Kolossosa protiv Arisa 89:70 proveo je na parketu 20 minuta i postigao sedam poena, a njegov se klub drži na šestoj poziciji. U ponedjeljak posljednji susret kola igraju Ilsiakos i Panionios.

Grčka A-1 liga, šesto kolo:
Kolossos - Aris 89:70
PAOK - Ikaros 70:59
Peristeri - AEK 82:87*
Kavala - Iraklis 79:65
Panathinaikos - Maroussi 102:65
Panellinios - Olympiakos 65:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!