Nogomet

AEK-ova doza samopouzdanja uoči Poljuda

Borna Rupnik • ponedjeljak, 29.11.2010.
AEK-ova doza samopouzdanja uoči Poljuda
Foto: Bruno Karadža

Među nastupima Dinamovih i Hajdukovih protivnika tijekom vikenda istaknuli su se proslava naslova prvaka Zenita te velika pobjeda AEK-a uoči dolaska u Split...

Dinamovi protivnici

Prije okršaja sa Zagrepčanima u četvrtak Villarreal je otišao u goste posljednjeplasiranoj Zaragozi i brzo riješio sve dileme oko pobjednika. U prvih 18 minuta pogodili su Marcos Senna i Santi Cazorla, da bi isključenje domaćeg igrača sredinom nastavka odmah kaznio Nilmar, koji nije nastupio u prvom kolu u Maksimiru.

Dinamov suparnik u posljednjem kolu Europske lige, grčki PAOK, doživio je u nedjelju neugodnost na vlastitom igralištu. Naime, svladao ga je Atromitos golom Sfakianakisa iz 56. minute, a da priča bude potpuna PAOK je utakmicu završio s desetoricom nakon crvenog kartona Fotakisa.

Belgijski Club Brugge, s kojim je ekipa Vahida Halilhodžića odradila oba dvoboja, gostovao je kod St. Truidena. Domaćini su poveli, Club Brugge je poravnao preko Dirara, ali je praznih ruku ostao u samoj završnici kada je za konačnih 2:1 pogodio Mennes. Mladi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odigrao je svih 90 minuta.

Hajdukovi protivnici

Anderlecht se za utakmicu protiv Zenita iz St. Peterburga zagrijao preokretom protiv Charleroija u drugom poluvremenu. 0:1 su sa igračem više pretvorili u uvjerljivih 4:1 zahvaljujući De Sutteru, Kabanangi, Legearu i Suarezu.

Zenit je naslov prvaka Rusije proslavio utakmicom bez golova u posljednjem kolu. U St. Peterburgu bod je uzela Samara, a Fernando Meira poslan je u 59. minuti na prijevremeno tuširanje zbog drugog žutog kartona.

Uoči dolaska na Poljud u srijedu grčki AEK dobio je osjetnu dozu samopouzdanja tijesnom, u zadnji čas izborenom pobjedom nad vodećim velikanom iz Pireja, Olympiakosom. Presudio je Blanco, koji je ušao kao pričuva, za završnih 1:0 i uspon na treće mjesto prvenstvenog poretka, a Olympiakos je u ranijoj fazi utakmice promašio kazneni udarac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 15:47
    Mene nije strah AEK koliko me strah Hajduka, točnije Hajdukovog pristupa utakmici. Ako će igrat loše kao protiv HD, Istre.. nema šanse da će dobit AEK, a bod će bit senzacija. Ako će ponovit utakmice protiv Uniree, Dinamo B pa i Anderlechta onda će dobro završit jer AEK nije jači od navedenih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 11:40
    Ova utakmica je "u tubi or not tubi" :D za Hajduk.Naravno,ako mislimo računat na euro-proljeće.Naravno,triba očekivat da Zenit odradi svoje i lakoćom riješi Anderlecht,Križanac je izjavija kako misli pomoć Hajduku,i nadan se da će tako i bit,tako da možemo sami odlučivat o svojoj sudbini... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2010. u 16:28
    Dinamo se mora koncentrirati na Paok, njih moze dobiti sigurno, ne srljat sa Spanjolcima, skupljat crvene i zute ili da se netko ne ozljedi. Remi ko kuca a Paok pada.Za Hajduko ko zna, ako ce ih onaj moron postavit ko protiv Zenita prvo poluvrijeme izgubit ce glatko ali ako se pofightaju oni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • bbbroman29.11.2010. u 13:45
    Samo neka PAOK kiksa i u četvrtak
    bbbroman