Nogomet

Vaha: "Samo Villarreal blizu Barcelone"

Borna Rupnik • utorak, 30.11.2010.
Vaha: "Samo Villarreal blizu Barcelone"
Foto: Sandro Donda

Vahid Halilhodžić otvoreno priznaje da Dinamo u četvrtak gostuje kod bolje momčadi, ali to nipošto ne znači predaju. Naprotiv...

Uoči puta u Villarreal Vahid Halilhodžić ima određenih problema s igračkim kadrom, pripremama te ističe snagu protivnika, no vjeruje da Dinamo ima aduta kojima može tražiti put prema pozitivnom ishodu.

Brinu ga ozljede Igora Bišćana i Šime Vrsaljka, standardnih članova čvrste Dinamove obrane: "Oni će sigurno putovati, ali ne znam hoće li igrati. Vrsaljka pritom muči i gripa, a Bišćana još uvijek muči njegova mala povreda. Mišići su na ovakvim teškim terenima i u ovakvim vremenskim uvjetima posebno osjetljivi. Da imamo prave terene za trening, bili bismo 20% bolji. Njihovo bi neigranje bilo veliki hendikep. Oni koji bi mogli ući umjesto njih dostojne su zamjene, no volio bih da u Villarrealu zaigraju njih dvojica. Ali nećemo plakati, od toga nema ništa".

"Ključ je u bloku. To je jučer bila najveća pogreška Real Madrida i velikog Josea Mourinha kod Barcelone. Ako svih deset igrača ne obavlja svoje obrambene zadatke kako treba, momčad poput Barcelone to će kazniti. A u Real Madridu dvojica nisu napravila što su trebali.
Svi moraju igrati i dobro natopiti Dinamov dres znojem, ne dozvoliti velike prostore između linija, i može se nešto napraviti ako svih 90 ili 93 minute budu maksimalno koncentrirani. Ne znam jesmo li mi to u stanju - a i Villarreal je jako motiviran, bili su jako ljuti poslije poraza u Zagrebu. No kad se hoće, kad se želi, može se ostvariti i nerealno."

Potom se posvetio Villarrealu, momčadi za koju ima mnogo lijepih riječi: "Oni su jedna od najboljih europskih momčadi. Samo Villarreal se može približiti igri Barcelone. Ne mogu je dostići, ali mogu se uspoređivati. Imaju odličnu izmjenu mjesta, improviziraju akcije i krasi ih vrhunska tehnika".

"Može li Dinamo ponoviti partiju iz Zagreba - ne znam. Villarreal je svakako favorit, no da ne vjerujemo u uspjeh, ne bismo ni putovali u Španjolsku. Ovo je najveći ispit generacije, ali moji nogometaši moraju odigrati bez pritiska jer je nama ionako odlučujuća utakmica protiv PAOK-a. Reći ću im da igraju, da probaju napraviti podvig nad podvizima. Uvijek sam optimist, nemamo što izgubiti", nastavio je Vahid Halilhodžić.

O mogućoj postavi Villarreala nije želio nagađati: "Nema veze hoće li oni i kako kombinirati, to je momčad s 18 ili 20 vrlo kvalitetnih pojedinaca. Pa oni su treći u Španjolskoj, a Šime Vrsaljko još je vrti od onoga što mu je Jozy Altidore radio u Zagrebu. Ali mi se, kao i uvijek, pripremamo za pobjedu".

"Club Brugge može iznenaditi PAOK. No, PAOK ima kvalitetu, igra fanatičnu obranu koja je Grčkoj donijela naslov europskog prvaka, a upitne su i ambicije Club Bruggea. Možda se čuvaju za domaće prvenstvo".

Povezao je i poraz u Solunu s mogućim slavljem na El Madrigalu: "Od deset utakmica kod PAOK-a mi bismo dobili osam, jednu remizirali i jednu izgubili. Nažalost, dogodila se ona koju smo izgubili. Isto tako, možda nam se u Villarrealu dogodi ona koju ćemo pobijediti".

"Neki su mi čestitali poslije poraza u Solunu. Rekao sam im da to više ne rade. Ja ću poraz sportski prihvatiti, ali nikako neću biti zadovoljan poslije toga", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 00:11
    "Neki su mi čestitali poslije poraza u Solunu. Rekao sam im da to više ne rade. Ja ću poraz sportski prihvatiti, ali nikako neću biti zadovoljan poslije toga" To je to, Prihvaćam sve, težim boljem :) Zato ga od starta cijenim kao trenera u odnosu na Jurčića i njegove centrale jedan i ostale... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • IanZG30.11.2010. u 17:08
    Vaha je valjda jedini Dinamov trener u zadnje vrijeme koji uspješno manipulira medijima... Još kad bi uspio ih nagovoriti da malog Kovačića puste na miru on bi se možda i razvio u dobrog igrača...
    IanZG
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 16:13
    pravi pristup, realno sagledana situacija je temelj svakog plana. čak ni novinari nisu krenuli s napadima na Vahu zbog "predaje unaprijed" što bi se pred Dinamovu europsku tekmu dalo naslutiti. ili sam ja ipak previše vremena na Sportnetu;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 16:09
    ajd da i to vidimo, ja sretan i s remijem sretno momci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 14:42
    sretno u četvrtak i držim fige da zaigraju Šime i Bišćan...
    Obrisan korisnik