Nogomet

"Ako se u Villarrealu nađem u šansi..."

Borna Rupnik • utorak, 30.11.2010.
"Ako se u Villarrealu nađem u šansi..."
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Fatos Beqiraj svojim se igrama i svidio i nametnuo Vahidu Halilhodžiću, a priznajući svoj razvoj svjestan je da je tek na početku svog nogometnog puta...

Pogodak Rijeci Fatosa Beqiraja samo je dodatno potvrdio važnu ulogu koji crnogorski reprezentativac od svog dolaska u Dinamo igra u sastavu Vahida Halilhodžića te se na njega računa i na El Madrigalu protiv Villarreala.

"Nikada nisam igrao ovako važnu utakmicu. Najvažnije su mi zasad bile reprezentativne kvalifikacije te kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu. Ali dobro se osjećam", izjavio je Beqiraj dan prije puta u Španjolsku.

Vahid Halilhodžić: "Iznenadilo me koliko Fatos radi i sluša. Lako je s njime raditi, jako je discipliniran, no čeka ga još puno posla. Ako ovako nastavi, za godinu ili dvije potvrdit će svoje kvalitete. Još je daleko od zvijezde, no želim mu da jednog dana to postane. Nadam se da je pred njim lijepa nogometna budućnost".

Otkrio je da i sam uočava svoj napredak: "Znao sam kad sam došao u Dinamo da moram raditi. Srećom, našao sam šefa koji zna kako je igrati na mojoj poziciji i koji mi mnogo pomaže pri kretanju i dodavanjima".

"Napredovao sam u svakom segmentu nogometne igre, no ne planiram stati. Svaka mi je utakmica novi ispit", dodao je.

Forma napadača vrlo je "škakljiva" stvar, kaže: "Nikad se ne zna hoće li me krenuti ili lopta jednostavno neće u gol. Nekada sve ulazi, a nekad ništa. No, ako se u Villarrealu nađem u šansi... zašto ne bih zabio?".

Istaknuo je i da se usprkos statusu "novog igrača" brzo prilagođava: "I prije sam se dobro prilagođavao na nove sredine. Bio sam svjestan u kakvo okruženje dolazim potpisom za Dinamo".

Čestitke je svojedobno primio i od bivšeg hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara, koji mu je sada šef u Crnoj Gori: "Čestitao mi je na igrama na zadnjem reprezentativnom okupljanju, poslije toga još nije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 23:14
    našo si se u šansi pa ti je noga završila u desetom redu tribina!ajde dalje..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 17:14
    Fatos ako odigra kao protiv Rijeke uz dobra otkrivanja i čvrst na nogama sigurno zabija i Villarealu...... Ma neka ga zabije i Kelava samo da pobijedimo ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 22:22
    Ma ljudi, NADA umire zadnja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 22:18
    zavaljaj im goljčinu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2010. u 18:52
    naje... su ko' žuti
    Obrisan korisnik