Košarka

Petrović: "Kontroliramo svoju sudbinu"

Ivor Krapac • srijeda, 01.12.2010.
Petrović: "Kontroliramo svoju sudbinu"
Foto: Kristijan Komarica

Uz Cedevitinu pobjedu nad Arisom i Hapoelov poraz kod kuće protiv Azovmaša, treće kolo skupine D Eurokupa ispalo je sjajno za hrvatskog predstavnika. Cedevita i Aris nakon polovice prvog kruga imaju pobjedu prednosti pred konkurentima u skupini, prolazak među posljednjih 16 sada je puno bliži...

Bilo je teže nego je trebalo, Cedevita je uz nekoliko pogrešaka previše ispustila +4 u posljednjoj minuti i morala u produžetak, a iako momčadi koja propusti zaključiti posao nikad nije lako ući u dodatnih pet minuta, hrvatski predstavnici za to nisu platili cijenu. Nakon velike borbe s nizom izmjena u vodstvu, stigla je pobjeda s 81:76 i popravljanje omjera na 2-1 u prvom krugu.

"Najavljujući ovu utakmicu imali smo jedan scenarij, a pobjedom Azovmaša u Izraelu otvorio se drugi, ta utakmica dovela nas je do toga da napravimo sve da dobijemo Aris. Nakon ovog, utakmica u Izraelu nama neće biti tako ključna kao posljednje kolo protiv Azovmaša - dobijemo li to, 99 posto prolazimo dalje", osvrnuo se Aco Petrović nakon pobjede nad Solunjanima.

Vezane vijesti

"Malo ću kalkulirati u sljedećoj utakmici u Solunu jer nas iza toga čeka teško gostovanje kod Crvene zvezde, neću trošiti igrače koji su dosad imali iznimno veliku potrošnju - ne zbog toga što bih otpisao tu utakmicu nego moram gledati racionalnije na sve što nas čeka u prosincu", najavio je Petrović ono što slijedi.

"S obzirom gdje smo trenutno, u subotu protiv Nymburka nas čeka možda i utakmica sezone. Nadam se da ćemo imati Baždarića, a moramo napraviti sve da vratimo i Vukušića, takav profil igrača će nam u toj utakmici biti iznimno potreban".

Cedevitin trener prisjetio se i prošlotjedne utakmice u Mariupolju, kada je njegova momčad radila slične pogreške u završnici: "Tada nam je u identičnoj situaciji igrač ispao u obrani, iako je i tada i ovog puta dogovor bio da radimo faul - u Mariupolju je ispao Baždarić, ali su promašili šut iz kuta, dok u ovoj utakmici Troha nije pokrio Hatzivrettasa i dogodila se ta pogođena trica. No, drago mi je da smo dobili utakmicu i zato da Troha ne bude tragičar zbog te nesmotrenosti".

"Bitno je što smo dobili. Prije dva tjedna, nakon poraza od Hapoela doma, definitivno smo se više okretali NLB ligi, međutim, vidite što je sport - s dvije pobjede u sedam dana sami držimo svoju sudbinu u rukama", zaključio je Petrović.

Damjan Rudež bio je najraspoloženiji među domaćima, uz 24 poena, 19 u prvom poluvremenu: "Fenomenalna utakmica, znali smo koliko nam nosi pobjeda protiv Arisa. Nominalno su najjača ekipa u našoj skupini i najjača protiv koje je naš klub ikad igrao - ovo je stvarno bila povijesna utakmica, presretan sam što smo dobili".

Rudežu se protiv Solunjana otvorilo na šutu, imao je 4/11 za tricu: "Bio sam u maloj krizi u ovom dijelu sezone, ali vjerovao sam da će mi krenuti šut. Mislim da je ključ bio u tome što nisam prestao šutirati, nastavio sam vjerovati u svoj šut, kao i trener koji me držao na terenu. Danas mi se to vratilo i nadam se da ću tako i nastaviti".

Gostujući trener Sharon Drucker izdvojio je dobro i loše od svoje momčadi. "Rekao sam igračima da sam ponosan kako smo se borili i vratili u završnici, dali smo maksimum. Ipak, u produžetku smo napravili nekoliko grešaka koje su nas koštale, a oni su odgovorili s nekoliko akcija koje su im donijele pobjedu".

"Ovo je kratka liga, sa šest kola, prošli smo tri i morat ćemo se boriti svake minute, biti fokusirani i koncentrirani da prođemo. Sve je otvoreno, momčadi su izjednačene", dodao je Drucker.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!