Košarka

Erjavec: "Loš drugi dio"

Mirza Seferagić • srijeda, 01.12.2010.
Erjavec: "Loš drugi dio"
Foto: Kristijan Komarica

Mladen Erjavec ipak nije uspio odvesti Zagreb CO do prve pobjede u Eurochallenge kupu iako je nakon prvog dijela utakmice bio vrlo blizu tom ostvarenju. Potpuni pad Mrava u drugom dijelu pripisao je lošim reakcijama nakon odbijenih lopti pod njihovim košem jer su gosti prikupili 14 ofenzivnih skokova.

Damir Mulaomerović je bio nesretan nakon ovako izgubljene utakmice: "Žao mi je ovog poraza jer smo jako dobro radili na treninzima te zbog vrlo dobre igre u prvom poluvremenu. U drugom su nas nadskakali, pa smo doživjeli veliki pad u našoj igri".

Također je rekao da su treninzi s novim trenerom urodili plodom te da je siguran da će se kvaliteta igre podići u idućim utakmicama: "S Erijem odlično radimo, a to se vidjelo i u utakmici protiv Cedevite nakon koje smo imali premalo vremena za odmor, no ne želim reći da je to bio uzrok današnjeg poraza. Jednostavno su gosti bili bolji danas".

Vezane vijesti

I trener Mrava Mladen Erjavec smatra da je jedan od glavnih uzroka poraza bio gostujući skok: "U prvom smo dijelu primili previše koševa, a i tada su gosti imali previše skokova u napadu što ne mogu oprostiti svojim igračima jer se taj dio obrane jednostavno mora odraditi. Drugo smo poluvrijeme opet počeli tako da su oni ostvarili dva napadačka skoka te smo tu već počeli ''gubiti glavu''. Opet smo krenuli s napadima jedan na pet, a ekipa Prostejova je preiskusna da to ne bi iskoristila", rekao je Eri.

"U prvom smo poluvremenu igrali odlično u napadu te su se istaknuli i Bubalo i Halilović, a sve je to izgledalo puno ljepše od onoga što smo pokazali u nastavku. Danas nismo igrali 40 minuta nego samo 20, a tako se ne može do pobjede. No, dečki su se borili, međutim, Česi imaju odličnu momčad i ja im čestitam na pobjedi", završio je trener Mrava.

Trener gostiju Peter Balint je bio sretan zbog ove pobjede: "Počeli smo vrlo loše, igrali smo vrlo loše u obrani što je rezultiralo s puno lakih koševa Zagreba. U drugom smo dijelu potpuno podigli kvalitetu u obrani te smo igrali bolju košarku. Pobijedili smo i sretan sam".

Gostujući trener nije propustio pohvaliti ekipu Zagreba: "Gledao sam snimke ranijih utakmica ove ekipe i moram reći da su danas odigrali jako dobru utakmicu te su igrali bolju košarku nego na početku sezone. To je jedna jako dobra ekipa koja igra sve bolje i bolje", rekao je za kraj Balint.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 03:34
    trebali bi uzet Piksija Subotica ili Zulu...tesko ce proci dalje...luta se i s igracima...dva Amera su vec otisla...nek se koncentriraju na NLB i PH...zali Boze HR kosarke ove godine...usudio bi se reci spala na jedno ime-Cedevita...od Zagreba sam definitivno puno vise ocekivao!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2010. u 23:13
    žali bože trenera!
    Obrisan korisnik